Followers

Monday, November 29, 2010

cinta ~

Cinta.

Sebuah kata singkat yang memiliki makna yang luas. Walaupun belum teridentifikasikan secara pasti, namun kewujudan cinta diakui oleh semua orang. Al-Ghazali menyatakan cinta itu ibarat sebatang kayu yang baik. Akarnya tetap di bumi, cabangnya di langit dan buahnya lahir di batin, lidah dan anggota-anggota badan. Ditujukan kepada pengaruh-pengaruh yang muncul daripada cinta itu dalam hati dan anggota badan, seperti ditunjukkan asap dan api dan ditunjukkan buah dan pohon.


Cinta sejati hanyalah pada Rabbul Izzati. Cinta yang tidak akan bertepuk sebelah tangan. Namun Allah tidak egois mendominasikan cinta hamba-Nya. Dia memberikan kita cinta kepada anak, isteri, suami, orang tua, kaum muslimin. Tapi cinta itu tentunya tidak melebihi cinta kepada Allah kerana firman-Nya, “Katakanlah! Jika bapa-bapamu, anak-anakmu, saudara-saudaramu, isteri-isterimu, kaum keluargamu, harta-benda yang kamu usahakan, perdagangan yang kamu khuatiri akan rugi dan rumah tangga yang kamu senangi (manakala itu semua) lebih kamu cintai daripada Allah dan Rasul-Nya dan berjihad di jalan-Nya, maka tunggulah keputusan-Nya. Dan Allah tidak memberi petunjuk kepada kaum yang fasik.”


Prestasi kepahlawanan para pejuang tidak terlepas daripada pengaruh cinta seorang pemuda kepada pemudi. Umar bin Abdul Aziz berhasil memenangkan pertarungan sucinya kepada Allah daripada cintanya bertuankan seorang gadis. Tidak ada yang salah pada cinta. Berusahalah menempatkannya pada tempat, waktu dan sisi yang tepat.

Ya Allah, jika saya jatuh cinta, cintakanlah saya pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-Mu.


Ya Muhaimin, jika saya jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu.


Ya Allah, jika saya jatuh hati, izinkanlah saya menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu agar tidak terjatuh saya dalam jurang cinta semu.


Ya Rabbana, jika saya jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hati-Mu.


Ya Allah, jika saya jatuh hati pada kekasih-Mu, jangan biarkan saya bertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu.


Ya Rabbul Izzati, jika saya rindu, rindukanlah saya pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu.


Ya Allah, jika saya rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai saya merindui syurga-Mu.


Ya Allah, jika saya menikmati cinta kekasih-Mu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhir-Mu.


Ya Allah, jika kau halalkan saya merindui kekasih-Mu, jangan biarkan saya melampaui batas sehingga saya terlupa akan cinta hakiki dan rindu abadi hanya pada-Mu.


Ya Allah, Engkau mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta pada-Mu, telah berjumpa dalam taat pada-Mu, telah bersatu dalam dakwah pada-Mu, telah berpadu dalam membela syariat-Mu.


Kukuhkanlah, Ya Allah, ikatannya. Kekalkanlah ikatannya. Tunjukilah jalan-jalannya. Penuhilah hati-hati ini dengan nur-Mu yang tidak pernah pudar. Lapangkanlah dada-dada kami dengan limpahan keimanan kepada-Mu dan keindahan bertawakal di jalan-Mu.


Wahai ikhwah dan akhwat yang bersedia menjadi pembela kepada din yang haq ini, satukanlah hati-hati kita dalam cinta kepada Allah. Saya seru kepada kalian, ikhlaskanlah niat dan amal kerana Allah. InsyaAllah masa depan dakwah itu ditangan kita.

P/S : STIAP AR AQ MNDMBAKAN KSIH SYGMU . YA RABBUL IZZATI, JGNLAH KAU PERGI JAUH DARIKU ~ 

SAHABAT

NASIHAT yang boleh diikuti dalam membina persahabatan ialah sebagaimana pesanan Al-Qamah (seorang sahabat Rasulullah saw) kepada anaknya :


PERTAMA: Pilihlah sahabat yang suka melindungi sahabatnya, dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka mencukupi keperluan...


KEDUA: Pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, dia suka menerima dengan rasa terharu, jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu, dia suka menghitung-hitungkan (menyebutnya).


KETIGA : Pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, ia suka menerima dengan rasa terharu dan dianggap sangat berguna, dan jika ia mengetahui mengenai keburukan dirimu ia suka menutupinya.


KEEMPAT : Pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu, dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.


KELIMA : Sahabat yang jikalau engkau berkata, ia suka membenarkan ucapan dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau engkau mengemukakan sesuatu persoalan yang berat dia suka mengusahakannya dan jika engkau berselisih dengannya, dia suka mengalah untuk kepentinganmu.


Dalam memilih sahabat kita hendaklah memilih sahabat yang baik agar segala matlamat dan hasrat untuk memperjuangkan Islam dapat dilaksanakan bersama-sama sahabat yang mulia.



Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu,
Dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memilikimu."

P/S : SHBT UMPAMA MNCARI PERMATA DI CLHN KACA ,. SUKAR DICARI ... TP , SAAT KTE DAH B'TEMU SHBT , HRGAILAH DYE WALO BYK KEKURANGAN ~ (:

kalau saye da xde..... x_x

Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..

OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"

Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..

Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...

Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..

Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....

surat cinta dpd seorg rocker sejati .

Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!


Yang Benar,Rockersejati

ble blom siap , ckuplah sekadar cntainya dlm diam .

Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam ...karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ...kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang, kau tak mau merusak kesucian dan penjagaan hatinya..

karena diammu...
itu dapat memuliakan kesucian diri dan hatimu.. menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu .. 

karena diammu...itu dapat menunjukkan bukti kesetiaanmu padanya ..karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt. pilihkan untukmu ...

ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan ALI ?yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah

sahabat...karena dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ...hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ...bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap padanya ?

dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata,biarkan ia tetap diam ...

kerna...jika dia memang bukan milikmu, toh Allah, melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat untukmu... biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahasia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...
karena yakinlah…. Allah kan memberikan ganti yang lebih baik lagi atau mewujudkan mimpimu di kemudian hari.. bersabarlah dalam diammu…


petikan drpd seorang sahabat

awk , sy syg awk .. awk bce tau ..

saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??



saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...



betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...



awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..



awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??



saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..





awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.



saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhu. tinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..



awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..




awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..<3<3<3

kalau malam ni malam terakhir saya.. (khas buat dia)

khas buat dia yg ayin syg.. :)

awk...
cmne kalau esok saya dah xde...awk prnah pk x cmne kalau Tuhan lg syg sy??
cmne, bila awk bgn pg esok, awk dapat call dari kwn or family saya,ckp saya dh xde??awk dtg sni x??
awk dtg x jumpa saya buat kali terakhir??awk nangis x bila dpt tau saya dah tinggal awk??

awk...
saya xnk awk sedih..maaf k..saya terpaksa pergi dlu..awk, kalau saya pergi mlm ni, mknanya saya dah tunaikan kata saya hari tu..ingat x, saya pernah gtau awk, insyaAllah, smpai akhir hayat saya, saya akan syg
 awk.
.saya dh tunaikan kata2 saya kn??sampai akhir hayat, syg saya n cnta saya hnya utk awk..awk..truskan hidup awk k..kalau dlu saya xkasi awk pandang pmpuan lain, tp, kali ni pandang la pmpuan lain..tp, syaratnya, awk kena cari yg lagi baik dr saya tau..saya xnk awk susah nnt..so, cari la pmpuan yg bukan cuma tau agama tapi patuh pada suruhanNya n tinggalkan laranganNya..juga pmpuan yg patuh n hormat awk n semestinya yg sgt syg awk..
saya hepi sgt kalau awk dpt cari pmpuan cmtu..ni amanah saya tau..tp, kalau la dtakdirkan utk awk pmpuan yg selainnya, awk didik la dia k..

awk..
kalau dlu, sy slalu pesan jgn lupa saya..tp kali ni, kalau saya jd pnyebab kesedihan awk, awk lupakan la saya..simpan la saya dlm diari hidup awk..smpan la diari tu dan bukak la diari baru yg tinggal saya dlm kenangan..sampai mati, cinta saya utk awk...tapi sayang sgt..kita xsempat hidup sama2..xsempat ada babies, share life yg sama...awk ingat lg kn kita pnh ckp pasal ni..awk ckp awk nk babies utk 1 team bola..saya marah..saya ckp saya bukan mesen beranak..awk gelak n cuit hidung saya..awak..kita xsmpat bertunang pn..awk pnh ckp nk hntar rombongan..tp saya xnk..saya ckp, saya xnk btunang lama..tp xsgka pulak cmni..ok la..at least awk xsakit sgt..klu dah btunang, msti awk lg sedih kn..

awk..
trima ksih sgt..trima kasih sbb awk trma bila saya ckp nk brubah..xnk dah buat bkn2 dgn awk..awk cuma tnya knape..bila sy jwb xdepe, awk trus trima je..thanx sgt..saya tau, awk pn ada niat nk brubah kn..awk slalu share notes yg membina kt saya..thanx k..awk dh jrg call sy, dh xde vc or mms...thanx sgt..msj pn kurang dah..tp saya tau awk setia..awk..trima kasih sgt..trima kasih atas cinta n syg yg awk kasi..

saya hargai sgt..awk doakan saya k..tolong bacakan yasin utk saya..satu lagi, kalau boleh, jgn nangis..masa kita nk jauh dlu, saya nangis, awk xpujuk..awk ckp saya nangis buruk..hehe..saya tau awk nk pujuk saya..tp air mata awk brharga sgt utk saya..awk..trima kasih atas susah senang yg smpat kita kongsi..trima kasih krana sanggup berhujan sbb hntar saya dlu..trima kasih sbb sanggup brlapar utk saya..trima kasih sbb sudi trima n syg saya..forever loving u..thanx 4 being my boy.. <3

~nur layyin~

*dipetik dr kisah owg , tp yes , semmgnye ny un aq khas an tok dye . (:

Sunday, November 28, 2010

agro race ! (:

huh . naek bas turun bas . ble mo grak nh ? ~
ish, ta bek lak na merungut .. bas un da gerak , ktorg un da cmpy d institut skill-tech at mlke . hah , tau asl ktorg pegi nh ? sbb ktorg sume (plaja petra sermy em,, lam 4 bas cm uh laa) msok agro race ! hoho ,bez gilee ..
sungguh , ktorg las skola yg cmpy . sgt segan tp takpe .. mrk baik aty ;D .. hoho , gme ta stat lagi lahh ,, fuh, nseb baek ~ .
ktorg dsdiekan ngn 12 checkpoint , acre ? hm , antre ea pnjt pkok klpe ,, kire haiwan t'nakan , calit muke ngn cat ? tu yg laz lah .. hah ad ag . ktorg kne kre bpe byk btg jagung yg dtnm dbts2 yg b'tnde . memule yg huh , sungguh ta pham arhn ~ .. aiyo , nseb baek akq uh tlg . terime kasih kakak . (:  tp an , lam byk2 acre ,yg pleng bez skali mse kne msok tasik uh . perghh ,,, baju yg putih b'sinar nh un otomatik exchange its colour . pas uh plak kne calit muke ngn tanah yg ktorg da pjak2 at lam tasik uh ,, err , ^^'  baiklah , kami ptuh pd arhn . haha , ppe un emg bez lahh . ble da naek jeh , sume tros serbu paip dan .... mandi ! oh bukanlah .. b'sihkan bdn uh ckit2 jeh . apela .,, wat pe la nak mndy , wat segan jeh . dh la at tmpt t'buka .
abez daa ~ hah . ny lak tyme penyampaian adiah . mcm2 adiah dyorg sdiakan (baik aty tol . huhu) antrenye tok kmpln hrpn, pleng lmbt dftr ,pleng awl dftr , bndre pleng kreatif , pleng sopan ~
hah , skola petra nh un de mng top 10 . hoho , mrk yg mng , bkn kami ...
ble na blek ny an ,(bese a dq laki, ta ley na duk diam !) mrk sungguh MEMEKAK . doyy ~  hm , abaikan ..
yeah ,pegi bnda hlir . (;  bnde p'tme yg aq beli adlh ... sandal . yeah , sndl aq t'cabut lah mse race uh tuh sbb la beli bwu .. japjapjap .tuh anyum ke ? what de ?! wow , kmba ke ape nh ? sungguh , mrk emg serupa . pe je yg bze ? hm , rmbut ! a'ah , rmbut anyum wane itam , but bdq uh kale kuning keorenan . cntik ~ :D   btul lah , lawa sgtt (rmbut uh laa) . ish, rugi tol a ta bwk kmre tgkp gmba dq uh , bwu a ad prove . ppe un , mrk emg sejibik .
 tgk lahh , ny mse ktorg otw pegi mlke . tudung , bebas ~

  
 juara petra ? congrats ea :D


tgk tuh, dyorg da kua sotkaba dah unn ,, jlez tol aq . adoyy ~

ny a kwn aq yg aq kte sme upe ngn dq yg aq jmpe at mlke ritu . bygkn rmbut je kale laen ,,


  p/s : sume gmba nh cilok owg pye jeh . mse uh ta bwk kmre lak .. hee, sowy ek .  
  *hari / tarikh kejadian : sabtu / 2O nov '10  

graduate ~ ;''(

hujan tyme ~ . 
oh, very cold yeah ~ smlm (sabtu) de skola gnti . fom 4 are supposed to be in qa'ah but,, ta muat a plak . parents yg dtg ark rmy sgt *mrk bwk bdq . so, dsbbkn dq fom 4 nh sume ea patuh pd arhn (stlh cegu kasi kebnrn ley duk lam klz . ) mke dyorg un pe ag, borakborak , makan ~ ^^'
tau tak , ble tgk jeh majlis graduasi nh, aq ase sdey (ny bwu tgk , lom almi sndri lg) . ta lme lg ktorg sume (dq fom 4 yg skema nh ! huhu ;D) bkl melalui pekare yg sme gak . dan pastinye mse smkin sngkat tok kte b'sme lam klz sekcil blik drjh , blaja ,brmain ,, b'gwau b'sme ~ . ble sume da jauh2, gerenti a susa na jmpe . honestly , i am not ready fer dat tyme .. ntah2 mse uh aq nanges ke ,, ne a tau an .. (ye a , aq an susa ckit mo nanges.)
umo fom 4 skunk tgl 5 tpk jeh lg ke pghbisan .. ttbe jeh aq ase aq ny ne a ssuai jdik fom 5 . aiyo ~ senanye , aq ta sdia lg laa .. huh . SPM da mule kejar . aq hrp sgtt result aq nty gempak dgn pncpyan 11 A+ (i'Allah, amin...) . 
bia mak, ayh , fmli , kengkwn , even bf skali un (ad ke ?) t'kjut ngn result aq . AKU NAK CAPAI CITA2 AKU !! aq na blaja at lua ngre lahh . ye aq tau , fesly, niat blaja krn Allahu taala . bak kte teacher fawarni , 'bwk a mse blaja laz mnit kte uh ke skunk . bia susa skunk tp nty kte gak yg sng an  ~ ' btul uh  . btol2 mmbkr smgt akuh . Go Go Chayok pipo ! :D
soo ,, tok cpy cte2 akuh uh , aq kne blaja . yep , stadi smart lorh bkn stadi hard . mcm yg ayh slalu pesan - mlm pekse , kne tdo awl spye ta ngntok na jwb pekse slaen na dpt oxygen yg ckup tok sng otak nh b'pqe . 
and yeah , aq amlkan ape yg dye aja .tgk nh , BERHASIL ! (:  alhamdulillah , tq abah ~ 


cth ea klz nh :graduate klz 5G 


sungguh srnok lau pat tgkp gmba kngn cm dyorg !