Followers

Thursday, June 9, 2011

macam rusa masuk kampung !

Assalamualaikum  . bismillah ~

vroom ,,, okay , the battle begin . sjak kaki mula menjejak bumi PEDAS ni , aku dah tanam tekad dalam aty . aku nak berubah dan bawa perubahan . i'd left my old self there , at petra . i let all the memories cherished there and if i could , i don't want to bring it here . not because i wanted to forget 'bout it but just let the memoirs buried there as i stepped outside of the school . tata petra , hope we'll met again ^^ .

what kind of big hall they had . *wahh ~ .  "err, umi . where should i go first?", i interrupted umi for a while . i felt guilty a bit -.-' . "okay , just go there and show your result . did you see them ? the one that wearing purple scarf (cikgu zauwiyah) ", Ustzh Hafazah guided me . okay teacher this is my result . --> b'sme kerutan dahi cikgu tu mencatat result aku lam sehelai k'tas . cm susa jeh na bce . "ehm , 5a3b1c . ", i helped her . she smiled :) . 

once again , dahi cikgu berkerut lagi . maybe she weirded plus doesn't expected that a person like me could got science stream courses . hey , i understand why her eyes catching at me . 'okay , please don't look at me like that . i don't know how to explain to you 'cause i don't know how ', b'monolog sendiri , biasalah .. "okay , 4 al-Khawarizmi", yeah , suddenly she spoken ! :D 

registering ? oh well yeah , takkan tak kot . the first person i met were , "eh hey cipah , u are here too?", i known her when we were together at petra (and together enrolled to pedas) . unexpected huh . we had our chatting together while waiting the student infront made their ways . ergh , my little chubby brother made noisy again . "shh , people looks at you .", i tried to make him cool but i failed . =.=' izzati saw him and then ,"comelnye adik . siapa nama dia?" dia terus mencubit pipi adik . so, for not to be known as impolite person i soon opened my mouth, "muhammad akhirul khair . just call him chiko or adik , he'll understand you :)" . fuhh , lega bila pendaftaran dah berakhir ~

**tomorrow morning .
izzati came to fetch me at my dorm . seriously , i don't know where the class located at (smlm tak sempat nak amik angin) . hence , when we were on our own way to 4K (together with the others 4K and a bit 4 ibnu Taimiyyah and 4 ar-Razi) , a teacher called for zaty . 'alamak , we lost our tourist guide lah . macam mana nih ?' , semua dah mengeluh bila zaty suruh jalan dulu . 


"err, excuse me . where is 4R located?",  

"ohh , it's upstairs . the higher one. "

"oh okay , thanks . eh err , what about 4K and 4T?"

"it's located at another building . 4t located at level 3. 4k? ada ke kelas 4k? ntah a tatau. sory ek ."

"oh it's okay . thanks again"


lega , but not for so long . bangunan lain ? bangunan yang mana? argh , kena tanya lagi nih . 

"err, tu nak panggil ape ek? hentam jelah . ehm , uncle? did you know where is it 4t and 4k located at?"

"ohh ,sebenarnya saya pun tak tahu tp mungkin kat bangunan sebelah ni . 4t kat atas ni , 4k saya tak pastilah", sambil tersenyum menahan ketawa .

"ooo , okay . thanks . :)"

--> tanpa kami sedar rupa-rupanya 'uncle' tu sebenarnya cikgu kami . Ustaz Aimi . =.=' ..


"okaylah , kami chow dulu . dah nampak kelas dah . selamat jumpa kelas", budak-budak 4t dah mula beredar . mereka dah jumpa kelas tapi kami ? masih melulu mencari kelas ~ .

--> "HAH, dh smpai pun . penat cari bwu skrg jumpa .haih , kat ats kelas 4t je pun", akem memulakan bicara .

"okay , siapa nak masuk dulu?", kami mengerling sesama sendiri . ustazah zaila yang kat dalam tu dah pelik dah . budak-budak yang lain terpandang-pandang kat kitorang . jadi segan nak masuk ha. 

"okay, i'll get in first."  nak tunggu diorang, lambat sangat ha .


bila nak diperkenalkan diri,, :

"nama saya Afifah Hanani . dari skola petra . pmr 5a (dgn nada yg amat perlahan. segan sebab i'm the only one 5a's there)" .

"nama saya ..... "

maka bermulalah episod suka duka kami di sana ~ 


***
minggu balik , yeah ~ :DD
i signed in into my fb account and not for so long ash tegur aku . 
 "assalamualaikum , kau budak f4 baru kan . kelas 4k ea ?"

sebagai rasa hormat aku jawablah ,
"w'slm . aah , budak baru , 4k ."

"so ,welcome to the club .."

dan bermacam lagi ocehan kitorang =.=' 

pastu , beyon plak tegur . soalan yang sama,  dan fakta yang semestinya sama ! pastu soalan apetah dia tanya tak ingat dah .

next , kau . *senanye ta ingat giliran sape tegur dulu tapi takpelah , ta penting pun kan . kau pun sama , tanya soalan yang sama . jenuh aku nak jawab . kejap kejap , aku pun manusia gak . tak betah aku nak jawab sekaligus dehh ~ =.=' nampak cam dah lama jehh kenal korang kan (padahal jumpa pun tak pernah --> even 1 sekolah) . aku memang camni . kalau tak f2f tu aku okay jehh (sebab ase cam cakap dengan diri sendiri) tp cuba kalau dah berdepan . nak pandang muka pun tak nanti . segan . yelah, aku budak baru  , masih banyak yang perlu dipelajari . harap korang tak terkesan :) .

selama kita borak-borak tuh , aku tak dapat bayangkan langsung muka korang camne (walaupun korang letak gambar sendiri) . serious , aku tak tipu ! yeah , waktu perkhemahan perdana uh ada a gak aku nampak korang (sekilas pandang jehh) tapi masih kabur lagi . bayangkan jelah aku borak dengan korang macam aku borak dengan phantom . ~,~' . kesian korang kan . ^^' 
*ada gak budak-budak lama tak puas hati dengan aku . alasan diorang --> eish pipa nani uh dahla budak baru tapi cara dia borak (tulis komen) macam dah lame kenal jehh. <-- adoih , ade gak yang dapat penumbuk sebijik nih . takpe takpe , sabar pipah . assobrun minal iman ~ . mereka tatau hal yang sebenarnya . ,,

i'm lonely again kat meja depan tuh . tade sape nak tegur aku atau aku yang segan nak tegur diorang ? hm , dua-dua kot . (senanye , aku lebih suka ditegur daripada menegur . so , tegur jelah kalau korang nampak aku kat mane-mane ek n,n) . so, mengadap buku jelah aku haii . [ haha takpe , aku dah biase :') ] haiya , aku dengar bising-bisinglah kat belakang . *aku pusing pandang belakang sekejap . tade ape yang aku nampak cuma orang . tak kenal aku dehh (padahal tu budak-budak 4g) . pelik betul tengok diorang . suka sangat lepak kat kelas ni , asal ha? dahlah kelas ni tercorok , selalu dilupakan pulak tu . =.='  , budak 4t pun ade gak yang rajin datang (uh aku ta kesah sangat , kelas diorang kat bawah tu je !) . apepun , aku maleh nak layan . mengadap buku lagi best ! . 

macam-macam rumours aku dengar pasal aku nampak . ape nyy??? aish , tak paham aku . sape dia ? aku tak kenallah . serious ! kalau aku kenal pun , kenal nama jeh . -__________________________-' aku dah buntu .

masa puasa adalah waktu yang paling best dan waktu nilah ntah macam mana nama aku pun bole ada . pelik la gak masa tu .

"weh pipa nani . nanti datang kiosk amik makanan . ada owg belanja", PM awal-awal lagi dah pesan kat aku . (tade a awal , dah lmbt senanye . masa dia pesan tu dah minggu terakhir skola b4 cuti raya . hari tu pula hari khamis) .

"hah, makanan? kiosk ? i'd never been there before ."

"memanglah kau tak pernah tapi nih ada owg belanja . petang ni jangan lupa amik kat kiosk tau !" macam 1 arahan mandatori pula .
"sebenarnya dah lama dia kasi dari minggu lepas lagi . takde owg sampaikan ke?" , dia menambah

"hah? oh takde . sape kasi ?," hati aku menggeletek nak tahu .

"tah a wea , tu aku taktau . aku just sampaikan pesan je . dah la , petang ny b4 bukak puase jangan lupa amik ", dengan muka selamber pm cakap camtu .

ciss , jawapan lain yang aku nak , jawapan lain yang dia kasi . tiba-tiba aku teringat --> oh yeah , minggu lepas ada owg pesan kat aku suruh amik makanan kat kiosk b4 bukak puase . bagai angin lalu , pesanan uh masuk telinga kiri , melantun balik keluar , tak masuk otak langsung ! heh , yelah . camne nak masuk otak kalau pergi kiosk pun tak pernah (setakat temankan owg uh ada lah) inikan pulak na tempah makanan . makanan yang acik DM sediakan pun dah cukup banyak inikan pulak nak tempah lagi . kesian kat acik dm uh kalau owg tak abiskan makanan yang diorang masak .. 

TETAPI , disebabkan aku nak sannnngggaaattt tahu siapa yang belanja aku ny , aku gagahkan juga diri aku ke kiosk walaupun keberatan . okay, makanan suda diambil (air pun ada? hebadd ~)

"err, wea  . sape kasi ny?", aku masih taknak mengalah .

"tah a wea . aku taktau . kau amik jelah dia dah kasi kau"

"erm, okay", walaupun aku masih sangsi .

malam tu baru aku makan makanan kiosk (saje nak tunggu perut ny kosong sikit) . even aku masih tatau siapa dia , aku gagahkan gak diri aku suap makanan uh ke dalam mulut . aku ade a ajak budak-budak ny makan sekali tapi diorang makan sikit jeh then taknak dah . sume cakap diorang dah kenyang . *aku pun samelah . -.-' ,, haha , nampaknya rezeki aku lebih arini . makan jelah haii .. 

aku masih terngiang-ngiang dan tercari-cari siapa budak tuh sampailah 1 arini siti tuttt terlepas cakap . dia kata kau yang bagi . 

"eh , takde org cakap kat kau ke ? aku ingat diorang dah cakap dah tu yang aku cakap sape dia . tapi dah terlepas cakap ny , kau pun dah tau sape ." 

akhirnya , terungkai gak misteri . terima kasih kawan , kau tolong aku arini :DD  weh budak ! aku tau kau dengar so nak cakap nh , terimakasih tok sume-sume tu . susah payah je kan . acik dm kan dah tlg masak . serba-salah aku dibuatnya . terima kasih banyak-banyak (ase cam nak ulang pita rakaman ucapan tq ny banyak kali . tak larat dehh nak cakap banyak-banyak -.-')

--> masih banyak lagi memoirs yang aku simpan tapi bila tengok karangan punyalah panjang macam standard spm , cuak aku . takut korang tak terbaca pulak . pape pun , kalau dah berjaya sampai ke tahap ni , TAHNIAH !! ^^ 

untuk itu :
imny_hanani . 
*the life will not break your spirit even even a lot of problems came go on and never give up . life must go on ~ ^.^

No comments:

Post a Comment