Followers

Tuesday, June 7, 2011

pekse mid year .

Assalamualaikum n greeting 1Malaysia . :)


hoho. okay, based on the topic :
pekse mid-year dah (wktu pkse nh , sume bz ta egt dnie) . starting the second week of exam , all form 5 students were demanded (ape mksd ea ny =.=') to facing the exams in the hall . IN THE HALL beb ,, ny mengingatkan aku pada periksa spm lah pulak (tapi bagus gak tu . ^^') . okay , bukan yang tu aku nak cite senanye ,, hm , camne nak start ek ? okeyh , camni ,,,


waktu pekse ny , well , it's NORMALlah kalau ade owg siap paper awal (including me!) so tu takyah heran lah ... ny pasal aku . hehe , nak gak cite sal diri sendiri ha -.-''' . haha . back to the story --> tengok tu , masih ada masa lagi . macam mana ny? ape nak buat ny ?? haiya , takkan nak tengok termenung dan lihat jeh ? okeyh , took your papers and scratch it ! HOHO, yelah yelah aku amik ha ~~


i look deep to the paper ; nak conteng ape jeh ? hmph . HA, i got some idea . so , bermulalah nukilan secara tak langsung aku .. (2 pages weyh . bgge aku ye tak ^,^') .. nak dipendekkan cerita , aku na capap ape yang aku tulis pada page laz uh . in other word , nukilan laz aku b4 pekse abez . n,n .. tu ,kat bawah tu .


'semua owg ta perasan, spm tu lah pekse last kite sme2 . sume owg terlupa lepas ny sume akan bawak haluan masing2 . susah dah nak kumpul same2 cam  kat lam dewan sekarang nih . dan takkan ada lagi dah gado2, gurau-gurau, main kejar-kejar 1 kelas . Mungkin, ade je yang nak sambung form6 tapi ta sume . After dis pasti ade yang fly pergi Mesir amik medic , syariah , arab ,, fly ke Morocco atau negara-negara lain . Aku ? Insha-Allah aku akan fly ke Australia, University of Melbourne, [aminnn .... !] . kite akan susa jumpa nanti ~ mustahil la kalau nak kumpul batch seramat 127 org nih kat 1 tempat . sume owg ada komitmen yang tersendiri ..


bila aku ingat pasal benda nih , aku rase cam na hentikan jeh masa bia kite sume terus bersama . Mungkin kowang tak rase sekarang tapi tengoklah nanti bila dah melangkah keluar dari sekolah ny , korang akan rase menyesal . menyesal sebab tak hargai masa kte bersama . haih, kalaulah ada owg yang paham keadaan aku sekarang . -.-'


aku teringat benda tuh . "hey, kau ingat lagi tak dulu kita main tendang kaki sebab masa tu aku nak lalu tapi kau halang jalan tu . taulah kelas tu sempit tapi pleaselah , be gentleman sikit ..." "kau kata kau nak pindah tapi bila ? (ish, menghalau pulak aku.) please jangan kasi harapan kat kitorang . nak pindah pindah sekarang ! Better now or never ." " aku tengah goreng keropok lekor then kau datang kasi/share makanan (tok sume budak prostar) . aku tengah menggorenglah, tolong suapkan (maaf, terpaksa.) ^.^' "  " aish, sejak bila pulak aku jadi pendiam nih ? nampak macam tak friendly pun aku ny. hehe, maafmaaf. aku ta biaselah . =.=' "  " kau saje je na turun kelas kan (aku tau uh asal) . takpetakpe, aku paham .." ,, mase uh semua owg (bila da jumpa balik - 20 tahun akan datang mungkin ~) akan teringat kisah silam dia . kotak memori un dah berhabuk tapi uh tak menjejaskan ape pun . kenangan masih boleh diselongkar ~,~ (aih, aku da start emo ha). hehe, maaflah . aku emg camni dan selalu camni . tatau a asal aty aku ny sensitif sangat . sobsob ...


kau tau, aku ade blog dan hampir kesemuanya aku luah kat situ. aku tau kau baca tapi tataulah, bila aku tulis kat blog uh aku ase dunia ny aku yang punye (eh tak, maksud aku sape je un yang nak baca). aish , sampai terluah a segala isi aty . bila aku baca balik, Ya Allah, segannya. tapi nak wat camne kan. kau dah baca, dah terlambat na delete . so, sekarang aku kena buat-buat lupa pasal benda nih . aiyo amma ~~ Dahla, paper un na dikutip . The End, wassalam . 


regards : imny_hanani .
. 5 G !         .'


huish , panjang kan aku tulis . 1 page uh (guna short-form punyalah) . kalau aku hantar kat cikgu, agak-agak bole score tak ? HAHA, MEREPEK JELAH AKU NY HAIII ~ okay , sebenarnya yep , tu yang aku rase masa tu (asenye setiap masa camtu) . HAHA ! emo sungguh pipo nh . =.=' (asenye Faizal ternampak kot coretan aku ny --> masa tu kan dye yang kutip kertas .) aish, aku takde kuasa hebaddd cam SUPERMAN , na selamatkan korg sentiasa bila korang susa (dah kua topic ha.haiya ~) , aku pun mane de kuasa cam HARRY POTTER , pky ilmu hitam , sume tercapai (ish , uh dah mensyirikkan ALLAH .) , mana pulaklah nak datang kuasa cam BADANG ha , kuat,  mantap , hebatt . kuasa aku cuma terhad macam manusia biasa (bukan MACAM dah tapi MEMANG!) . mana yang aku boleh tolong , aku tolong . mana yang aku bole dengar , aku dengar , mana yang aku bole nasihat , aku ingatkan ... 

dalam kehidupan sehari-hari , aku selalu lalai . lalai dalam pekerjaan , lalai dalam fikiran , lalai dalam perbuatan . kadang uh aku sedar ape yang aku buat tapi aku tetap masih perlukan teguran daripada korang . aku MANUSIA BIASA beb ,. selalu aku terfikir, kenapa aku jadi camni . dulu aku BIASA-BIASA JE . tapi sekarang ape yang korang buat (either good or bad) aku pun terikut . haiya , susa a macam tu (memang pun !) ish, tatau tatau . mungkin gara-gara aku pindah ny kot . macam rusa masuk kampung , aku tatau apa yang perlu aku buat . so , aku tengok jelah pe yang dak lame buat , tu aku ikut . lagipun kadang aku pikir , mungkin sekolah oke kot lau buat benda tu tapi heyy ! setakat ny aku tak pernah bawak handset ea .  paling command pun aku bawak charger bateri kamera . yelah , kalau bateri habis , aku nak tangkap gambar guna ape ? 

hence , based on my observations , aku ny dah banyak berubah dah . ada yang positif , tak kurang gak yang negativenya ,, yang positifnye uh , dpd seorg yang talk-active , aku dah kurang ckp dah (segan sebenarnya nak bergaul ngn korg ^^') , homework aku pun selalu siap , then , dpd aku suka cakap tanpa berfikir aku ubah dah ,, aku try fikir dulu baru respond . selain tu , dpd aku seorg bdq bermulut laser (ckit je kot) kepada seorang pemerhati . yep , aku observe sekeliling walau korang tak perasan . tapi heyy , aku ta pena guna harsh word okay . sememangnya mulut ny aku sentiasa jaga walau se'laser' mana pun , biarlah segala kata-kata kesat tu tak keluar dpd mulut aku .

okay , yang negativenya pulak --> dlu aku skema , skema gilerr sangat . bayangkan jela kalau ckgu atau korg larang buat something , aku tak buat dehh . cth terdekat , tangga laky n tangga pompuan . dlu masa kat sekolah emg tu yang aku tekankan : AKU TAKKAN LALU KAT TANGGA LAKY except kalau darurat . pastu , kalau cikgu kata 7.20 kena berkumpul kat perhimpunan , lam 7.15 camtu aku dah mencapap dahh . mungkin sebab aku pengawas kot dlu , kalau boleh nak jd cth buat adik-adik . tapi aku rase takk .. emg dr sekolah rendah aku camtu . 

tapi bila masuk pedas sini jehh, aku dah mcm orang lain . pelik tapi benar .. heh , kat sini macam-macam kesalahan aku dah buat. lambat pegi perhimpunan --> pena jehh , lambat turun ke musolla waktu maghrib --> 2,2 salah . salah aku sbb tunggu budak tu . salah budak tu sebab suruh tunggu dia . =.=' , bawak charger --> charger kamera kott . heh , aku pena jeh duduk asrama dulu (even 7 bulan je pon) tapi tak pena-pena aku bawak barang elektrik. , pastu fly kelas ~ . tak percaya? cuba a tanya dak 4k dlu . mereka lebih tahu D: .. dan , banyak lagilah .. kalau nak tulis kat sini , tak terlarat korang nak baca nanti . 

tapi ada gak skola pedas MAHAL ny buat kat aku . iaitu , aku dah pandai nak jaga pandangan .. segan kott na pandang korang . dah ta reti aku dah . lagipun , aku selalu dengar --> dari mata turun ke hati , aku taknak benda tuh jadi kat aku (taknak sangat-sangat) so dats y lah aku jadi camtu . maaf kalau ada yang tak suka . n,n . okay , panjang pulak dah aku membebel . aku stop sini dululah ea , lain kali kalau masih diberi kesempatan tok bernafas dan  meneruskan kehidupan dalam dunia yang fana ini , inshaAllah aku akan sambung lagi coretan aku . sekian sahaja , wassalam . :D


regards : dehearty_roses .

No comments:

Post a Comment