Followers

Friday, September 2, 2011

abang ! ;D

aku tabik sama dia ! mana2 aku pergi msti aku akn teringat kt dia . Dia abg  yang best ,, mantop . aku suke ! ^^ .
nyaris-nyaris aku nak suka abg sndri .. dlu aku pqe ,, klaulah aku ny bukan adq dia msti dah lme aku jatuh cintan sama dia . huhu ,, gedik tol aku kan n,n . hehe , biaselha tu . klau kau pun sme gak nty , terpikat ngn abg aku . 


Abang blaja kt MRSM JASIN, Melaka . stiap kali minggu balik mesti dia akn ajk kitorg solat jemaah sesama. aku dlu kechik lagi ,, bwu jeh drjh bape tah . stiap kali abg ajk jemaah , msti aku akn mengelat . konon-kononnya rmy owg lam tnds lahh , sakit perutlah ,, aku sje jeh nak amik mse smpy a dyorg abez solat . kdg2 aku join gak solat sesama tapi .. uh krn abang sbb aku kesian tgk dia bersungguh-sungguh ajak so aku tak sampai aty na buad tatau jehh . ape a aku nh ,, solat bukan krn Allahu Taala . ish3 ~

ayah slalu chakap, 'abang ny dah tiru ayah dah dlu . slalu puasa sunat isnin & khamis . korang tiru lah dia ~' . aku jeles sama dia sebab aku pqe , aku tak mampu nak wat bnde uh . ayt ayah aku simpan sbg pmbkr smgt wat kmdian hr ,, then, kalau ktorg gado , abg slalu jd pndamai . abang xnk ktorg gado lme2,, tak elok pun . 

aku slalu berazam ,, aku nak jd cm abang ,, aku nak jadi baik ~ sbb tu lah ,  b4 dpt result pmr lagi aku dah ckp awl2 ngn mak, aku nak pndh,. aku tanak stay smpy form 5 sbb aku dpt ase aku susa tok jd better, it takes a long period for me to change . heh, apela kami ny kan ,, slalu susakan abang . sorylah abang , len kali nak wat lagi ^^' . jadi, here i am . aku skrg skola kt MAHAL (nama baru) & aku berbangga ngn diri aku skrg . walaupun ckit2 aku berubah tp at least aku try kan :) .

tapi tu dulu . uh lbey krg 7 tahun yg lalu .. skrg abang smbung blaja kt Taylor's University College . abang dah besar (aku pun ! :D) ,, abang masih sme cm dlu cuma , apa yg aku banggakan pd abang suatu ketika dulu perlhn2 luput ditelan zmn ..  skrg kalau kami gado , abang emg tlg slesaikan tp dgn suara yg tinggi ! sape yg dpt trme jehh kalau cm uh ? aku tak dpt ! sekarang abang dah pndy ha,, abang dah reti na wat fesyen rmbut cacak kt ats . sedih aku tgk . aku dah elg 'abang' aku . sesekali bila aku teringat ,, aku akn doa pd Yang Maha Mendengar , semoga hati abang terbuka utk jd cm dlu atau lebih baik dr dlu . I really longing for him . Help me Allah :'( 


No comments:

Post a Comment