Followers

Saturday, December 24, 2011

kopi O tarik 1 !

PIPO, meh sini cepat !
okay, here i come ~

my sweet sour name : Afifah Hanani binti Rosdi

i had live for almost : 18 years !

i was born in the fasting month : 12 Feb 1994/1 Ramadhan 1414

my recent address is : Jln Cenderawasih, Tmn Paroi Jaya . *simple :)

my pen name : pipo, dehearty_roses .

calling-calling (?) : Ask me by yr own self ^^'

'Standing in the eyes of the world' : SMKAP @ MAHAL .

strike for the best : 15 A++ !!

aim for the one : Chief Executive Officer [CEO]

they are my sunshines : kinn'a, CM' crew, john doe ,,,

Accept the fact : I am not perfect !

Do what you intend to do : Make a step(s) to Australia .

memoirs : I will cherish the moment, will always insha-Allah .

The time has begun : nobody can step back-forward . 

senor + senorita : Don't exonerate the grasp as i need you more .

~teruskan mencari spe john doe , dah jumpa nty jgn lupa gtau !

itu aku . smkap, my recent school . as a new scholar, new things i discovered . smkap had created a crucial moment that i'll forget it no . it changed my life more ,, i was so thankful of being a part of smkap especially a part of ghazalians :) . being at the top burned my spirit up ! heh, bkn sng nak pecut korg,, aku baru start gear 3,korg dah gear 5 ==' . mmg sgt mencabar life di smkap nh ..

i was in the lowest ebb when i gain no A's in both results [mid-year exam and trial spm] . spe tak sedih, penad dah dia susah pyh blaja tp hasilnya sgt mengecewakan . my spirit down rapidly until i need to approach something to stand me up .. oh yes, the conversation is as follow ~

30 september 2011, lg 2 hr je lg. aku menunggu, aku menanti . saat ini, psti aku akn duduk sendirian ditemani Maha Pencipta mengenang nasib diri. Yep, parents akn hadir & kehadiran mereka diselubungi beribu mcm sensation . Gembira, sedih, kecewa,, semua bersatu and suddenly i just imagine how's mine? aku dah buad mak aku terluka just bcoz of my result - x dpt nak dibanggakan langsung !

*kring kring ! kring kringg !

mum : hello ?

me : hello, assalamualaikum. umi, minggu dpn skola owg buad 3 penjuru. umi dpt dtg tak?

umi : wa'alaikumsalam . oh, ha tgk la dlu. umi xd kelas kot mse uh. pkul brpe start?

me : hm dlm kol 9 ke 10 dah boleh dtg dah . umi dpt dtg ke?

mum : insha-Allah, klau xd kelas mse uh umi dtg a. 

me : hm, umi . (silence)

umi : hmm, ape?

me : umi, result owg teruk umi nak dtg ke? owg xd A langsung . [air mata dah mula bergenang] .

mum : alah xpe, nty SPM kutip a byk2 A . dpt num bpe lam kelas?

me : laz @ 2nd laz cm uh.

umi : apsal teruk naa nh? (she shocked)

me : kan owg dah ckp td owg tade A. dyorg sume kumpul byk2 A (suddenly a transparent liquid rolled down my cheeks) .

umi : .... , so, kau sedih a ny? (cm nak ubah topik un ada gak)

me : hm dah a mi, duit dah nak abis dh ny. nty ckp lenkali ea. Assalamualaikum .

mum : okay, w'slm .

the conversation off .

aku msih pegang gagang telefon (biar a ape yg owg nak kte, dyorg bkn perasan sgt pun),,

"umi, dyorg ada A mi, dyorg byk A. Pah xd A langsung ! pah xd A~~ umi dgr tak?" i burst into tears ..

bila dah lega ckit aku kms2 brg (msih di pondok telefon) & lap air mata aku. bila otw nak balik asrama jeh, i saw sum1 passing by and i look at him. =='' . segan aku. dah a bwu pas nangis, dia plak nmpk . haiya, mne na sorok muka??

hm, serious. Lately aku sgt mudah kuakan air mata. menangis, menangis, menangis ! Haiya ! maaflah, aku sgt spiritless . kau suruh je a buad ape pun, aku bdn jeh kt c2 tp roh dah pegi merantau ngra asing .

Ya Allah, aku tau Kau memberiku ujian krn Kau sgt syg pdku . Kau tak ingin aku lalai dlm mengingati-Mu .
Ya Allah Ya Rahman, aku meletakkan sepenO kep'cyean aku pd-Mu . Andai bnr ini pahit, aku yakin manisnya akn terasa jua .
Ya ALLAH, moga Kau terus memimpin aku menuju kejayaan, SPM 15 A++, kejayaan di dunia dan akhirat ,, semoga aku smpat membahagiakan parents aku ya Allah ,, 
[Kau perkenankanlah doa ini Ya Allah]3x .
Amin Ya Rabbal 'Alamin .

~~

yup, mmg aku sgt terkesan terkilan dgn result aku. seminggu tu mmg asrama uh bnjir ngn air mata aku. anin dah mrh2 aku dah,, dia ckp mungkin ad sbb knpe Allah kasi cmtu . mungkin bkn skrg kita nmpk, mungkin nty mse SPM .. spe tau . itulah . anyn dah lali dah ngn aku -.- .

tahun ny mmg sgt tough . dgn rumors a bagai, aku rasa mcm nak haih ! tak smpy aty aku nk wat cmtu tau tak . rumors tu dah la dyorg ckp ape yg diorg nmpk, then sebar 1 asrama . bukannya nk tye empunya diri cite sbnr . dah tu, i know nothing bout it. cite yg dyorg jaja (tgk,ayt dah kasar dah. sory !) uh more than half salah . taktau nak xplen cne sbb aku tatau nak mula dr mne.

kat sini aku cume nak coret, aku nak jadi kekasih halal buat sang lelaki yg sanggup dan mampu memimpin aku menuju jannah-Mu . sebolehnya aku nak elak dpd couple nh, bkn de faedah pun .. lgpun, klau dah jd kekasih halal, takde bnde nak dirisaukan . pegang-pegang tgn, peluk2, nak kongsi air, bercanda a bagai, semua boleh ! mak ayh pun tak pening kepala pqe ,, buat my better half, don't exonerate the grasp as i need you more :') . 

setitis tinta,
dehearty_roses .

Monday, December 19, 2011

Air Batu Campur!


air batu campur . hm. meaning tersirat nye adalah ,, aku just nak ckp aku punya variety sensation mse jumpa korg, borak ngn korg , gaduh ngn korg ,, touching sama lu, longing for you ,, macam-macam ! nh senanye aku khaskan tok dak kelas aku ,, 5 al-Ghazali :') 


awal tahun ritu dq nh ckp ; 'tak best a kelas ny, senyap sgt' . tp bg aku, fuhh lega ,, baru aman ckit nak blaja :DD .yep, uh my first view mse mula2 menjejakkan kaki di kelas tersebut . aku nh tak kisah sgt ngn suasana kelas . lgpun aku dah biase wktu kt 4k dlu . hm, cite psl 4k , aku rindu abunnn ! -.-' . dia mmg seorg ketua kls yg prihatin, b'tggungjwb ~ tau tak, mse ckgu nak lntik ketua kelas kt 5g dlu uh aku ckp pelan2 ; 'ckgu, sy nak abun jd ketua kelas sy ..' aku tau uh tak mungkin jd real so aku trme jela sesape ketua kls nty (faizal or ikwal) .

tu cite awal tahun .ny khulasah ea plak.. sepjg aku kat 5g uh memcm aku blaja aku tahu aku mengerti aku faham aku pelajari . di sini gak aku jumpa gelagat yg tak pernah terlintas pun dlm fikiran nh dia cmny . haha,, mcm aku tak jehh ;D . hm tapi betullah , korang are the best ! nh aku kasi gmba skali ngn explanation ea . aku kutuk aku puji terima jela ea ;D .




ny faizal . my chief :) . w'pun dia selalu wat muka blurrr dlm kelas tp dia antara chief yg terbaik pena aku ad *bukan skdr omong kosong :) .

heyy, dia nh genius ape ! etmet lah yg pleng dia terer (wlau ttp tak dpt tndngi djah.) A+ kott ,, haha, aku yg addicted (tkdelah sgt) ngn etmet ny pun skdr B jehh mmpu aku score . yela, byk sgt cuai ! =.=' pengajaran utk aku .
<-- suka pic nh sbb susa kot nk nmpk dia wat mimik cmny ;D





aishah noh , asisstant monitor kelas aku . tanpa dia aku rasa kelas takkan ceria :D . yup, she plays a vital role in the class. gila-gila ouh perangai dia tp uh tak efek pape un . haha . aku suka :) . dia nh kdg klau ckp ngn dia lbey krg cm faizal jehh , blur (tp faizal lg blurr :P) . kau tau, dia nh terer etmet & sejarah . slalu nmpk dia stay up smpy 2,3 pg semata-mata tok revise sejarah . wa tabik sama lu amoiii ~

wa taun ny maa susa dah nak stay up . mungkin sbb dah set dr taun lps kot . tapi kau , wa emg tabik springgg sama lu :DD . congrats ~




fea ; org pggil dia jephOn sbb de iras owg jepun (?) . haha . rmy peminat kot nh. kau nak minat dia? mntak izin dlu mekk sbb aty dia dah terisi . 


akem ; owg knl dia sbg minah rock ! haha entah. dr 4k lg dah cmtu. tapi dia sporting :DD . dia nh wlau sekeras mne pun kau tgk, aty dia ttp sng touching. ss2 yg pd awlnya aku agk t'kjut la tp then pqekan dia pmpuan so bnde nh bese jehh .


akem.fea ; mereka dr chemist ! pape hal yg ktorg tatau, diorg tmpt rujuk smpy kdg ase cm tkyh bukak buku lagi sbb dyorg dah ade ;) .tp kdg aku ksian a ngn dyorg. pena kott owg tye soalan bertubi2 kt mrk..klau kau, ape kau ase? dyorg pressure ouh tp tahan jehh memndgkan uh kwn dyorg, perlukan tnjuk aja .. tabah kan mereka :)



safiq a.k.a. copo . nme copo dia dpt sbb dia de rupa nadzir (copa) . slalu tu bila dq laky pggil 'po.' aku (pipo) egt dyorg pggil aku tp tak. ceh, tertipu . hahah ,, klaka la bila nme nak dekat sme nh . ad gak 1 kali nh,adib pggil copo tp dia sebut po jeh. coincidently kmi 2,2 org de dkt situ so simultaneously ktorg pndg dia.dia dh pelik dah, asal aku pndg dia . -.-' . dia gelak kott lepas tu . geram . 2 kali bnde yg sama,hr yg sama dan org yg sme pggil aku pndg dia . itulah yg pleng aku egt dan pleng klaka w'pun aku geram ngn dia . hahah, kenangan kott :')




anin.ejat . kecik molek jehh org ea . dia nh selalu fhm kondisi kwn2 , amik berat a bagai .. aku senang bangat sama dia . dia tak cpt melatah dan tak pernah ptus asa . kmi sama2 dr 4k dlu. dia nh terus cuba dan cuba  the best pkse akhir tahun form4 just tok msuk 5g (sejibik macam aku) . haha hm .aku rasa if dia tade aku elg arah kot nty. yela, dia slh seorg yg sumbang nsht tnpe jemu kat aku ~ mseh anyn, jasa anda amat dikenang :)




pipo. nh a aku.nak explain lg ke?okay okay! ny owg yg ckp ea.dyorg ckp aku ny pendiam, slalu wat keja sndri tp aku ny unexpected. pendiam? hm ntah a.aku ase cm aku bsing jehh kt skola uh.tp tanak a pot pet byk2,,korg bukan suka pun kan ^^' .


aku de tye dq2 nh psl aku,cne knl aku a bagai. tau ape jwpn dyorg? 'kau femes taun lepas,tu yg aku knl uh'. no komen.. my view la, aku ase aku low profile jehh tp cne org kenal aku? haha haih, dr taun lepas soalan nh terngiang2 lam minda aku. dan,,aku tak sgke rpenye azam pun reti pggil aku pipo. pelik a memula.aku egt dye cm iqbal haq,pggil aku afifah. (angkat bahu tnde buntu). hahaha,he's soo unexpected.








azam . dialah bdq yg aku ckp unexpected uh. dlm kelas nmpk jehh diam,serius,,tp bila aku wat study group ngn dia, t'serlah sume perangai dia .haha ,, aku ngn najwa ariffa juz mampu tergelak jehh. tak sgke dia pun boleh cmtu (dpn kitorg.). bdq2 len especially dq kelas ase jeles sbb dyorg nmpk azam tak cm yg ktorg nmpk. azam dpn dyorg sgt2 serius . muka pun menakutkan jehh. haha -.-' .pape pun, dia pun aku sayang.entah.susah kott skrg nak jmpe owg cm dia.tapi heyy ! bkn dia sorg jelah ==' . kau kau pun :D .hm azam, kau hebad ~




hafishah . dia rpt ngn dijah,,sgt rapat. tp bkn uh yg aku nak coret.dia nh wlau b'juta kali gagal dia tetap tak ptus asa. sentiasa try and try smpai dia puas aty. chayoklah wea !



fashe . ape pndg2? tak saba nak bce cite sal kau ke? haha, sje je wat gimik :PP . dia nh memula aku egt sombong. yela, muka un no feeling jeh .itu sbb a awl2 ritu aku cuma mmpu pndg jehh. nak tegur uh amt pyh sekali . tp tak ! dia sbnrnya sgt45x-lah sporting :D . mseh fashe ats sgle tindaktanduk anda uh :D





tiya ! hahah, jgn shock plak tgk muka dia.asyik tgk muka sweet jehh, so skali skale tgk yg nh tkpe kan ;D . hm tiya.owg gelar dia sleeping beauty tp dia tak pena heran pun.dia nh pndy ouh ! arab especially. jeles aku =.=' . dahla BI pun dia conquer. sejibik cam ikwal.2,2 sme2 hebad arab and bi. ahah, buat ape nak jeles? mntk dyorg aja dah laa :PP . tiya,thnx tok sume keprihatinan kau . kau the best mok ! xD


tiya ckp dia nak kawin awal. alaa ~~  klau cmtu nty lps nh dah susa nak contact kau :'( . nty dah taley ngajok2 touching2 ngn kau lagi .. sobsob. hm takpelah , klau dah emg uh jdoh kau dan klau emg dah ditkdirkan kau kawen awl, kahwinlah . tp, jangan lupa jemput ! hehe , kau yg aja ;D





iqbal . tak pena aku sgke aku akn sme kelas ngn dia. awl2 uh dq2 nh tak bpe nak suka ngn dia sbb suara dia sgt p'lhn. aku ny plak dahla de sound problem so sgle butir bicara dia emg aku tak dgr ngn jelas a.tp lme2 uh okay je.suara dia uh bkn dia buat2 pun, dah nature so trme jela .. hm,dlm rmy2 dq batch kita, 2 owg je kot(tak silap aku) yg pggil aku afifah. iqbal dan abun. kekok aku memula uh.yela,dah terbiase ngn pipo.tapi jgn risau lah, aku ny sng jehh nak biasekan diri :) .nme pipo un dah sebati dlm diri. iqbal nh dia un unexpected gak. tau tau jeh dah mcm nh mcm tu. haha, fenin memula uh . tp betullah kan, everyone has their own speciality. aku pun ~~ ^^'





nur wawa . dia sgt low profile . dlu pun aku egt dia ny kereks,, takut aku nk kwn ngn dia . tp biaselah manusia, bila dah lama2 baru terbiasa ^^' . wawa nh klau gelak wlau skjp un muka dah merah . ikwal plak suka usik dia ; tgk tu muka dah merah dah .. haha ,, rpt ouh dyorg smpy de kwn2 aku yg jeles ngn mereka . bila aku dah tgk prngai sbnr dia, baru a aku try usha dia . yukks, ayt usha uh yg taley tahan . hahaha,, betullah , aku usha kau kan wa, kenyit-kenyit mata (gatal wea !) tp kau tak terkesan pun . cehh =.= '' .




fashe . eh, aku bkn dah cite psl dia ke? okay, ny just sbg penambah perisa =.= .. spnjg tahun 2011 ny lah kan, dia tk pena kerek ngn aku ,ngn ktorg,. dia lyn jehh cecite ktorg . kdg smpy tak kering gusi ! hahah . if nak cooperate ngn dia pun boleh ~ tak susah pun dpt org cm dia. tp shh,, jgn puji lebih2 nty dia kembang :PP .




khadijah . nh rmy dq pelik asal dia turun kelas . ye a, dr form1 kott maintain jehh kls sama tetibe trun ghazali. klau aku a kan aku ckp rmy sgt dq2 baru yg pndy uh yg dia trun kelas uh *tittttttt, bukan nak puji bdq baru ea but it's just a fact . dia nylah yg aku sibuk canang dpd td, yg terer etmet uh . beware, dia genius meyh . bkn setkt etmet dia conquer, bio, fizik,, uh pun dia conquer. haha -.-' .kdg fed-up akulah. susahnye nak pecut bdq nh ~~ tp tkpe,ny kan saingan scre sehad ;D




*tap . =.=' . penad dah bercerita. okay,kita smbung ngn ima plak (smbil jari terus menekan papan kekunci wlau mata dah terpejam rapat) ,. ima punca aku jadi talk-active ckit . ad je bnde yg dia nak cite.. klau dah dia smgt naa nak cite takkan aku tak lyn kott w'pun senanye ase cm malas jehh nak ckp sbb nak siapkan keja cpt. haha , apela aku ny, hypocrite ! tp uh mse awl2 tu je, bila dah lme2 ny aku bese je ,, aku layan cite dia seikhlas aty -.- . mseh ima sbb jd best friend aku :') .


nysah . dialah satu2nye dq kelas yg maintain dr form 1 smpy form 5 kelas yg sama jeh ; al-Ghazali. wa tabik sama lu nysah , terkejut memula aku dgr uh tp whoa , dia hebat meyh :DD . subjek yg pleng dia conquer = biology . lagi 1 saingan aku . haha hm entahla ,, sjak tahun ny sume bnde aku nak minat,, sejarah, biology, fizik, bi,, adakah gara-gara cikgu yg mengajar? aku rasa tak . sbb tcer neida uh dlu un aja aku gak tp asal aku tak mnat subjek bio dlu? okay, ttup cite psal uh. 



nysah ny sjak duk sblh djah dah pndy ha buad lawak. hahah, terpegun aku. aku suka usik dia, kelakar. dlu masa sama dorm dia tak plak cmtu . mungkin sbb ktorg jarang b'ckp? atau aku yg refused to have a chat with her?? hm, wlau apepun, dia seorg kwn yg baik :) .



adibah. canoh pggil dia dynas. dbah tak suka ouh, taktau npe. she prefer to use dbahnas, mungkin lebih tepat? dibah ny kelakar ouh , tak kusangka ~ gelakgelak dia,, pndy gak dia buad lawak.. tp hati dia sensitif . aku pena wat dia touching skali tuh, serba-salah asenye . byk kali a gak aku minta maaf . she took several days to forgive me . itulah bnde yg pleng aku nak elak ; buat owg sakit aty @ touching . uh sbb a aku jd pndiam, tknk byk ckp sbb aku tkut terlepas ape2 yg tak patut. nty korg yg tak suka ..







nh plak syauqi a.k.a. bangel . awal tahun ritu mse kelas msih snyp lg, dialah owg yg membnth if de owg buad bsing . 'syp lah wea,org nak blaja laa' . ksian bdq blkg,dyorg slalu t'kena . tp skrg, bangel pun join sekaki ! haha , dah sekepala dah dyorg .. bangel ny dia suka maen2kan owg,, so klau terkena uh, jgn cpt touching . dia nh main2 je .. aku selalu terkena ngn dia =.=' . nak marah, ase tak smpy aty . so,aku anggp jela uh sbg gurauan . 







heh, nak cari gmba sorg2 tak jmpe plak . okay, we start with hazirah . tak kenal ke yg mne? tipulah . hahah , apela. hazirah yg tepi skali uh , kenal tak dah? okay . dia nh ... ape nk cite td ek? hazirah sofea, uh nme dia. dia nh klau b'ckp, mcm owg gagap un ad (sikit a) . kejapkejap stop. puas lah aku tunggu pe dia nak ckp next -.- . tp last2 aku sedar,sume de kekurangn dan kelebihan mseng2 .mcm aku, kekurgn aku is aku ny gelabah . hzrh ny steady jehh . smpykan nak bezakan marah atau tak uh pun susah bg aku . 



syafiqah rahim . the second badar . i'm pity with her, dia sakit tapi dia masih mmpu bertahan smpy skrg . dia sndiri ckp kat aku hidup dia tak lama :'( . sedih ouh, jgn a ckp cmtu lagiii ! aku ngn pqah lbey krg sme jehh (mksd aku result). mgkin nseb tak menyebelahi ktorg kot . dah la 2 kali pekse (p'tghn and trial) ktorg langsung tade A . jeles kott ngn owg yg kumpul A byk2 uh . wktu nak amek result trial uh plak, aku menangis2 mse kol mak. hm tkpelah, lenkali a cite psl uh . 

pqah ny dia tak pena ptus smgt . dia ckp slgi belum spm dia msih de mse . 'tgk a nty, 11A+ SPM kita !' . amin ! yup, dia tanamkan lam aty, dia akn pecut sume owg, especially dq kelas . i'll always be with you pqah :')





akhirnya,, smpai gak kat owg yg terakhir :DD . alhamdulillah (muka lega betul) . ikwal . nme pelik sepelik orgnye (heh,gimik je uh :PP) . aku pun egt dia nh sme jeh kereks cm owg len .yela, taun lepas mne dia nak tego owg . dia nh mne pena senyum klau kt lua kelas (aku pena jehh b'tmbung ngn dia tp muka dia serious sgt) . sbb tu a aku ase cm 'alamak,cne nak communicate ngn dyorg nh?' hahah , uh pndpt aku je . tp ikwal bjaya sangkal fikiran aku. tahniah beb :D . 



proses mewarna tok nme kelas .

jwtn msing2 bila dah besar ~ :D

 masih ingat nh?


 akem,fea,ima ,, pegi kemaslah !


 mereka sama2 mengemas .


 nh ikwal kott .


 yeah, dan mmg dia ~ ;D


 haha . mrk mmg ceria :)


 faizal dan syauqi. dyorg aja aku sal cat nh sume .

 bersungguh bangel buat ! (w'pun tak abis cat
tp mseh sgt2)

 sweet lah korang :D

 memori ! ^^' *tq kpd penyumbang .

 mmg seronokkan bila keja kita wat sme2 :')

 bila lg nk wat kje cmnh?

terimakasih tuk sume yg korg dah kasi ^^ .

gmba2 yg edited kt ats uh la antre gmba yg aku kasi bangel . sume ayt uh aku tulis + reka sendiri . frankly, senanye aku syg ouh nak kasi sesume uh kt bangel tp tkpela , owg sndri kte klau kita kasi bnde yg kita syg kt owg len, uh lebih bermkna . oh ye, yg duit singgit uh (singgit je punn) smpnlah selama mne yg korg boleh . uh adiah pghrgaan dr aku tok korg . haha, setkt singgit je pun . tp singgitsinggit pun berharga tau. entah la, klau korg nk gne pun duit uh gunalah, tapi ingat, takde gnti lagi lepas ni . lgpun aku kasi bnde uh sbg adiah last dr aku . biarlah ape owg nak kata ~


hm,abes dah cite psl graduan 5g. byk lagi kott senanye nak tulis tp ntylah dlu . weh, kita dah jadi alumni dah . skjp jeh dah abes skola . aku akan rindu 5 al-Ghazali. signifikan ouh sume memori uh . aku rasa,kitalah kelas yg pleng unite skali .. haha, siapa sgke kan ^^ . hm.lepas ni dah jrg jumpa dah . selamat tinggal 5 al-Ghazali  :') .



korang aja aku erti persahabatan !,

dehearty_roses .

Sunday, December 18, 2011

dekstop.

gmba untuk dekstop aku ltak gmbar ulu dong dr album nashrul (kot) . selang 30 saat gmba uh shuffled . hilang ase rindu aku kt korg . kadang2 bila tgk gmba uh baru aku perasan korg nh cmne senanye .. haha , sume masih nak childish ! 


korg cuma 39 org tapi it took 1 year for me to know u all . lama kan padahal kita satu asrama, satu dewan makan -.-' . yang perempuan uh aku tak kisah sgt . kita kan cume 88 jehh , ape nak heran kan . hahah ,, lgpun kita satu aspuri , satu meja satu kerusi, senang jeh nak kenal korg :) .


pipo. aku letak nme uh at kelas just tok dq kelas aku jeh pggil aku cmtu . nme nh ayh yg kasi cuma jarang guna jehh . if kat petra, owg yg rapat je yg tau nme nh . tapi kat pedas , 1 sekolah tau ! hahah . memula uh aku pelik , cne dyorg tau . takdelah selalu dyorg dtg kls aku . nh aku egt lagi , mse uh aku tgh lap tingkap . dq 5t nak pinjam baldi pun nak lap tingkap gak (aku tgh gne baldi uh mse tu) .


syauqi al : pipo, nak after baldi .


pipo : takleh ! (sambil dlm aty ase pelik. pipo dia panggil aku?)


syauqi al : tergelak sbb tak sgke kot aku ckp cmtu ..



pipo : takde a, boleh je ... 



start dr tu a aku ase pelik .lebih-lebih lagi aku mne pena ckp ngn dia . sepatah pun tak! nak tye org tapi aku pendam jehh . biarlah , ade mse nty aku tye . dan yeah , aku dah dpt jwpn ea ! tkpyh kot aku cite kat sini, memasing kan dah tau ^^ .. ape yg penting ,, korg kenal aku sbg pipo so tkpelah , guna jelah .. (aku dah boleh terima dah .. pipo tok dq pedas . afifah tok dq petra . noktah .)


dq2 nh kata aku nh unexpectable . betul ke? haha entah la . aku mne boleh tgk diri sendiri . korang jehh yg boleh tlg bgtau aku cmne ,, korg kan cermin aku :DD ~  bila sebut pasal gelabah , straight aku teringat masa kat ats pentas uh . hahah,, kelakar bila kenang balik . sggup aku tolak mic uh ? kesian pd cikgu jasmi, penad2 pggil aku nek pentas . tp nh aku akn egt smpy bila2 --> fitrie kata aku mic phobia . bukan fobia lah wea tapi gelabah ,takut,, mcm2 sensation ada (pdhl dlu dah biase sgt nek pentas) . haish, melekat dah nme uh kat aku ..


CM' ! sebuah group? hm, boleh lah if nak ckp cmtu .. 5 org jeh ahli , sume dq baru . tau pe mksd CM' ? ce a tqe ,,, spe betul dpt hadiah (insha-Allah) . ase2 cm betul jwpn uh, inform aku cepat ! klau lmbt2 melepaslah ,, nh un ad tempoh au . yup , 




Afifah, Fatimah, Hidayah, Najwa, Nabilah .
lagi satu, ce tqe aku dpt kaler ape? nh ktorg men undi so nty tade a berebut kaler ape kita nak kan .. klau dpt tqe ngn betul korg emg hebat a ! tapi, 1 kali tqe jeh .


baru td ash ckp ''Kpd 'kekasih'ku, maaf krn mmbuat kau kecewa...lapangkan minda tenangkan jiwa, kita berdua sudah dewasa...sampai masanya kita akan ketemu jua...:-D'' . mentang2 sume dah besa ~ hm, biaselah pipo , kita pun dah mula melangkah ke alam baru . cikgu pesan, kita kena mula mencari dari sekarang . benar , jdoh kita dah tertulis di luh mahfuz tp takde gne gak if takde ushe . chayok pipo, inshaAllah kau akn jumpa yg terbaik ! :)  tapikan, ustaz ckp klau ad yg dah jumpa kt sini (sekolah) teruskan jelah cumanya anta msj skali ckp kita cop dia then dah, stop msj ,. tggu smpy hr nak nikah @ tunang nty ~ ehh , aku ckp ny cm aku dah ad je kan ^^' . haha , entah la . aku tak dgr pape berita pun dpd kau . hm,jgn risau lah . selagi ada jodoh tak kemana dehh :D , insha-Allah .


haritu aku dengar ad member aku sorg nh nak nikah dah akhir bulan nh . counter-shock aku . tau asal ? sbb dia nh sebaya kita . takde lah bukan bnde tu yg aku risaukan cuma cmne ngn pljrn dia? tak terganggu ke? haih , lama-lama pqe sal nh aku jadi ngeri plak . ye a ,, tak lama lg turn aku plak . apela perasaan aku nty ek ; excited ,gelabah , takut? haha ,, sume owg INSHA-ALLAH akn merasa sesume pengalaman uh . sesungguhnya aku mengharapkan Allah mempertemukan aku dgn jdoh yg terbaik ,yg mencintaiku krn dia mencintai-Mu serta yg mampu memimpin aku menuju jannah-Mu amin ~~ :')


resolusinya , sekolah ny tolong aku kenal Allah , ajar aku erti persahabatan,, pengorbanan ,, sekolah ny gak yg berjaya ubah aku 390 drjah . wa salute sama lu sekolah ,, lu berjaya ubah wa dari detik pertama wa di sini. tahniah5x :) .. hm, even baru 2 tahun aku sekolah sini , tp dgn korglah yg aku paling rapat . walaupun kita sangatlah ramai (127owg) tapi uh tak menjejaskan pape un . frankly, aku sangat7x sayangkan korg ! ntah la ,, dunia luar nh sangat mencabar . aku takut tak dpt nak menghadapinya jehh . Ya Allah, Kau tlg bantu kami ,, tlg kami papah kembali kami yg tergelincir dr lndn-Mu Ya Rabb ,, tingkatkan keimanan kami , permudahkanlah urusan kami ,, pertemukanlah kami dengan jodoh yg terbaik ,, kami tau Kau-lah sebaik-baik perancang :') ~ perkenankanlah doa ini Ya Rahim , amin ...


sekian dari lubuk hati ;
dehearty_roses ^^

Saturday, December 10, 2011

kau dan kau !

tak lama lagi jehh wea. bila dikira-kira tinggal tak lebih 3 hari jeh lagi . nanti aku akn tertanya-tanya 'Mana kau ?!' . dah susah dah nanti nak dengar kau jerit 'Pipo !' , susah dah nanti nak tengok muncung sedepa kau uh .. susah dah nanti nak dengar tangisan syahdu kau .. i wanna be your shoulder ~ betullah tu ape yang aku tulis nh --> 'heyy kawan ! perpisahan kala ini menjerut rasa hati . kususun langkah merentasi gate sekolah. dalam :) airmata menyusuri pipi . Ya Rabb, aku sayangkan mereka! Bingkisan kenangan ini takkan pernah pudar !!'
hahah hm. aku je yang emo atau kau kau sekali ?


bila pertemuan kita jejaki, pasti perpisahan menanti . sama macam kondisi kita sekarang nh . masanya akan tiba (14nov'11 - abadikan dalam kenangan) . bila dikira-kira ternyata aku tak cukup jari nak kira jumlah kesalahan aku kat korang . infinity kot ~~ mintak ampun mintak maap ye , ;D . aku ny kadang buat salah dalam canda ,, kot kot korang tak selesa cakap kat aku !


dan oh ye kau .. hampir-hampir aku terlupa . weh ! aku masih ingat janji kau --> kita contact after spm ea <-- kau ingat tak uh? taktau a kot aku jeh yg berharap . tapi if kau terlupa atau buad-buad lupa ,,hm, takpelah , aku faham . buad ape aku nak paksa kan ^^' . eh, tadi aku borak ngn akak kau(msj je pun) ! hahah, byk gak story cite ngn dye . ntah mcm mne dye tau aku pipo un aku tatau .. dan entah cmne kau tau aku pipo pun lagilah aku tatau ! heyy, pelik akulah . kau kan tade numbo aku . dlu je kot , skrg ,,, aku dah tuka sbb numbo dlu uh dah elg . ntah mne aku cmpk . its just MIA . aish, dah a aku syg sgt2 numbo uh lbey2 lagi uh youth club pye numbo =.='' . walau apepun, akak kau the best ! :D


beyon . memula knl kau , kau slalu kua loghat ngri kau uh . pelik+kekok aku nak borak ngn kau . aku nh dah la ta reti gne 'aku' ble borak ngn owg so tatau na bhsekan dri ape . kebetulan kau gne mu-den , stret aku pun gne yg sme . den ! ^^ . haha ,, tapi kejap jehh sbb kne tegur . de bdq ckp owg pompuan ta ssuai gne den . cm gnas sgt .. dye saran suh aku gne sy-awk ke ,, better ckit . hm, if dlu kau saran cmtu aku okay je tp sjak msuk smkap nh , sume bnde aku jd ta reti buad . aku pun tatau ape jadi ngn aku nh -.-' .


ash . dyorg kata kau pelik . pelik ke? biase jeh aku tgk . hahah ntah . mungkin sbb kau boleh tgk bnde tu kot . hm ,bg aku uh sume perkara biasa sbb fmli aku pun rata-rata cmtu . yg takleh nmpk cume 4 owg (setahu aku lah) ; mak, akak 1st,2nd and aku . adik pompuan aku yg bwh ny boleh je nmpk . memula uh dyorg takut a gak tp lama-lama dyorg wat dunno jehh . lgpun kita tak kacau dyorg kan ^^' . so, kau takpayah dgr pe yg dyorg ckp ash . kau dgn diri kau okay?


akem,anyn,cyp . korang antre bdq baru yg terawal aku kenal di smkap. sme kelas pulak tu ! haha , macam ad chemistry jehh kita ^,^ . taktau a ny kali ke berapa aku cakap tapi aku tetap nak ulang ,, terimakasih atas segala jasa korang di 4k dlu . walau dah berpenat lelah , korang tetap tak jemu-jemu . setiap hari pulak uh , korang tetap tak bosan . heh, kenangan masa periksa aku takkan lupakan ! haha, yeah ,, sgt signifikan ouh memori uh . bukan boleh diulang semula pun . korang watak dah lain .


ros . kalaulah kau ada tok baca benda nh sume .. hm . terimakasih, sbb sudi jadi kawan aku . kau jelah yg tak kisah aku cmne ,, trme je pe kekurangan aku . yg len2 uh ,, time senang jehh berbaik-baik ,, lembut gigi dr lidah ! tp time susah , haish ,,, susah mau ckp . kadang frust gak aku dok 4k uh . bdq2 ea,, indah khabar dr rupa jehh . menyampah (hah, kan dah kua dah.) ! bkn aku nak ckp aku ny baik ke ape tapi tak pena lah seumur hidup aku jumpa owg cam korang . dan itulah salah satu penyumbang yang menyebabkan aku dah pindah keluar dari kelas k . walaupun kelas uh awesome tapi takpe , aku tak kisah .



ima . kau penyumbang aku tok jadi lebih talkactive . yep, mse form 4 dlu aku sangatlah pendiam . dgn ros jehh aku rajin berceloteh sbb dia tuh banyak ckp -,-' . sampai tak terlayanlah aku . haha. tapi takpe,, aku seronok jeh macam tu . oh ye ima, terimakasih sekali lagi . byk gak yg kau cakap dan buad uh menyedarkan aku . sejak dari form4 lagi tapi masa uh aku tak perasan sangat sebab dulu kita cuma sama dorm, kelas lain-lain .. sekarang bila kita sama kelas, lebih-lebih lagi kau duk sebelah aku, ada jehh cite kau nak ckp kat aku . memula uh aku malas nak layan ,, if layan pun endah tak endah jeh tapi taknak lah aku buad taktau jehh so aku layan jelah ~ terimakasih atas semua kesabaran yang anda berikan . :)


wafa . 5 tahun kott kita sekolah sesama tapi kau dah sangat berubah . makin banyak bercakap? hm, sangat . kita dah tak rapat cam dlu . atau kau cuma amik kesempatan atas kesenangan org lain? ntah lah,, susah aku nak tafsir diri kau sekarang . banyak benda yang aku tak nampak . yela, kau bukan selalu di mata pun .ape2 pun , aku harap sgt kau jd lbey baik , lbey pendiam mungkin . mungkin celoteh kau buad owg len sume ketawa tapi jangan terlebih krn tak sume suka . okay ? n,n .


najwa ariffa . :) . kau banyak bersabar dgn aku ,kerenah aku .. haha, apela aku ny , banyak kali susahkan kau tapi kau ,, thanks ! mungkin kalau bukan disebabkan kau aku takkan berjaya hingga ke sini . dan, aku dlu byk tiru perilaku kau . sje nak test-test , sesuai tak ngn aku . tapi rupanya tak . aish, pipo ! just be yourself . kita mana boleh jd diri owg len . takde makna pun . jadi diri sendiri kan lebih better , lebih istimewa ^^ . najwa , ingat CM' !


~~ heh. nak cite sorang-sorang rasa tak larat . setakat ni jelah yang aku mampu coretkan . segala silap dan salah serta teguran uh untuk mengingatkan si jari yang leka menekan papan kekunci dan si pembaca yang tekun menghayati . jazakalllahu khairan kathiran . sehingga berjumpa lagi :')