Followers

Monday, December 19, 2011

Air Batu Campur!


air batu campur . hm. meaning tersirat nye adalah ,, aku just nak ckp aku punya variety sensation mse jumpa korg, borak ngn korg , gaduh ngn korg ,, touching sama lu, longing for you ,, macam-macam ! nh senanye aku khaskan tok dak kelas aku ,, 5 al-Ghazali :') 


awal tahun ritu dq nh ckp ; 'tak best a kelas ny, senyap sgt' . tp bg aku, fuhh lega ,, baru aman ckit nak blaja :DD .yep, uh my first view mse mula2 menjejakkan kaki di kelas tersebut . aku nh tak kisah sgt ngn suasana kelas . lgpun aku dah biase wktu kt 4k dlu . hm, cite psl 4k , aku rindu abunnn ! -.-' . dia mmg seorg ketua kls yg prihatin, b'tggungjwb ~ tau tak, mse ckgu nak lntik ketua kelas kt 5g dlu uh aku ckp pelan2 ; 'ckgu, sy nak abun jd ketua kelas sy ..' aku tau uh tak mungkin jd real so aku trme jela sesape ketua kls nty (faizal or ikwal) .

tu cite awal tahun .ny khulasah ea plak.. sepjg aku kat 5g uh memcm aku blaja aku tahu aku mengerti aku faham aku pelajari . di sini gak aku jumpa gelagat yg tak pernah terlintas pun dlm fikiran nh dia cmny . haha,, mcm aku tak jehh ;D . hm tapi betullah , korang are the best ! nh aku kasi gmba skali ngn explanation ea . aku kutuk aku puji terima jela ea ;D .




ny faizal . my chief :) . w'pun dia selalu wat muka blurrr dlm kelas tp dia antara chief yg terbaik pena aku ad *bukan skdr omong kosong :) .

heyy, dia nh genius ape ! etmet lah yg pleng dia terer (wlau ttp tak dpt tndngi djah.) A+ kott ,, haha, aku yg addicted (tkdelah sgt) ngn etmet ny pun skdr B jehh mmpu aku score . yela, byk sgt cuai ! =.=' pengajaran utk aku .
<-- suka pic nh sbb susa kot nk nmpk dia wat mimik cmny ;D





aishah noh , asisstant monitor kelas aku . tanpa dia aku rasa kelas takkan ceria :D . yup, she plays a vital role in the class. gila-gila ouh perangai dia tp uh tak efek pape un . haha . aku suka :) . dia nh kdg klau ckp ngn dia lbey krg cm faizal jehh , blur (tp faizal lg blurr :P) . kau tau, dia nh terer etmet & sejarah . slalu nmpk dia stay up smpy 2,3 pg semata-mata tok revise sejarah . wa tabik sama lu amoiii ~

wa taun ny maa susa dah nak stay up . mungkin sbb dah set dr taun lps kot . tapi kau , wa emg tabik springgg sama lu :DD . congrats ~




fea ; org pggil dia jephOn sbb de iras owg jepun (?) . haha . rmy peminat kot nh. kau nak minat dia? mntak izin dlu mekk sbb aty dia dah terisi . 


akem ; owg knl dia sbg minah rock ! haha entah. dr 4k lg dah cmtu. tapi dia sporting :DD . dia nh wlau sekeras mne pun kau tgk, aty dia ttp sng touching. ss2 yg pd awlnya aku agk t'kjut la tp then pqekan dia pmpuan so bnde nh bese jehh .


akem.fea ; mereka dr chemist ! pape hal yg ktorg tatau, diorg tmpt rujuk smpy kdg ase cm tkyh bukak buku lagi sbb dyorg dah ade ;) .tp kdg aku ksian a ngn dyorg. pena kott owg tye soalan bertubi2 kt mrk..klau kau, ape kau ase? dyorg pressure ouh tp tahan jehh memndgkan uh kwn dyorg, perlukan tnjuk aja .. tabah kan mereka :)



safiq a.k.a. copo . nme copo dia dpt sbb dia de rupa nadzir (copa) . slalu tu bila dq laky pggil 'po.' aku (pipo) egt dyorg pggil aku tp tak. ceh, tertipu . hahah ,, klaka la bila nme nak dekat sme nh . ad gak 1 kali nh,adib pggil copo tp dia sebut po jeh. coincidently kmi 2,2 org de dkt situ so simultaneously ktorg pndg dia.dia dh pelik dah, asal aku pndg dia . -.-' . dia gelak kott lepas tu . geram . 2 kali bnde yg sama,hr yg sama dan org yg sme pggil aku pndg dia . itulah yg pleng aku egt dan pleng klaka w'pun aku geram ngn dia . hahah, kenangan kott :')




anin.ejat . kecik molek jehh org ea . dia nh selalu fhm kondisi kwn2 , amik berat a bagai .. aku senang bangat sama dia . dia tak cpt melatah dan tak pernah ptus asa . kmi sama2 dr 4k dlu. dia nh terus cuba dan cuba  the best pkse akhir tahun form4 just tok msuk 5g (sejibik macam aku) . haha hm .aku rasa if dia tade aku elg arah kot nty. yela, dia slh seorg yg sumbang nsht tnpe jemu kat aku ~ mseh anyn, jasa anda amat dikenang :)




pipo. nh a aku.nak explain lg ke?okay okay! ny owg yg ckp ea.dyorg ckp aku ny pendiam, slalu wat keja sndri tp aku ny unexpected. pendiam? hm ntah a.aku ase cm aku bsing jehh kt skola uh.tp tanak a pot pet byk2,,korg bukan suka pun kan ^^' .


aku de tye dq2 nh psl aku,cne knl aku a bagai. tau ape jwpn dyorg? 'kau femes taun lepas,tu yg aku knl uh'. no komen.. my view la, aku ase aku low profile jehh tp cne org kenal aku? haha haih, dr taun lepas soalan nh terngiang2 lam minda aku. dan,,aku tak sgke rpenye azam pun reti pggil aku pipo. pelik a memula.aku egt dye cm iqbal haq,pggil aku afifah. (angkat bahu tnde buntu). hahaha,he's soo unexpected.








azam . dialah bdq yg aku ckp unexpected uh. dlm kelas nmpk jehh diam,serius,,tp bila aku wat study group ngn dia, t'serlah sume perangai dia .haha ,, aku ngn najwa ariffa juz mampu tergelak jehh. tak sgke dia pun boleh cmtu (dpn kitorg.). bdq2 len especially dq kelas ase jeles sbb dyorg nmpk azam tak cm yg ktorg nmpk. azam dpn dyorg sgt2 serius . muka pun menakutkan jehh. haha -.-' .pape pun, dia pun aku sayang.entah.susah kott skrg nak jmpe owg cm dia.tapi heyy ! bkn dia sorg jelah ==' . kau kau pun :D .hm azam, kau hebad ~




hafishah . dia rpt ngn dijah,,sgt rapat. tp bkn uh yg aku nak coret.dia nh wlau b'juta kali gagal dia tetap tak ptus asa. sentiasa try and try smpai dia puas aty. chayoklah wea !



fashe . ape pndg2? tak saba nak bce cite sal kau ke? haha, sje je wat gimik :PP . dia nh memula aku egt sombong. yela, muka un no feeling jeh .itu sbb a awl2 ritu aku cuma mmpu pndg jehh. nak tegur uh amt pyh sekali . tp tak ! dia sbnrnya sgt45x-lah sporting :D . mseh fashe ats sgle tindaktanduk anda uh :D





tiya ! hahah, jgn shock plak tgk muka dia.asyik tgk muka sweet jehh, so skali skale tgk yg nh tkpe kan ;D . hm tiya.owg gelar dia sleeping beauty tp dia tak pena heran pun.dia nh pndy ouh ! arab especially. jeles aku =.=' . dahla BI pun dia conquer. sejibik cam ikwal.2,2 sme2 hebad arab and bi. ahah, buat ape nak jeles? mntk dyorg aja dah laa :PP . tiya,thnx tok sume keprihatinan kau . kau the best mok ! xD


tiya ckp dia nak kawin awal. alaa ~~  klau cmtu nty lps nh dah susa nak contact kau :'( . nty dah taley ngajok2 touching2 ngn kau lagi .. sobsob. hm takpelah , klau dah emg uh jdoh kau dan klau emg dah ditkdirkan kau kawen awl, kahwinlah . tp, jangan lupa jemput ! hehe , kau yg aja ;D





iqbal . tak pena aku sgke aku akn sme kelas ngn dia. awl2 uh dq2 nh tak bpe nak suka ngn dia sbb suara dia sgt p'lhn. aku ny plak dahla de sound problem so sgle butir bicara dia emg aku tak dgr ngn jelas a.tp lme2 uh okay je.suara dia uh bkn dia buat2 pun, dah nature so trme jela .. hm,dlm rmy2 dq batch kita, 2 owg je kot(tak silap aku) yg pggil aku afifah. iqbal dan abun. kekok aku memula uh.yela,dah terbiase ngn pipo.tapi jgn risau lah, aku ny sng jehh nak biasekan diri :) .nme pipo un dah sebati dlm diri. iqbal nh dia un unexpected gak. tau tau jeh dah mcm nh mcm tu. haha, fenin memula uh . tp betullah kan, everyone has their own speciality. aku pun ~~ ^^'





nur wawa . dia sgt low profile . dlu pun aku egt dia ny kereks,, takut aku nk kwn ngn dia . tp biaselah manusia, bila dah lama2 baru terbiasa ^^' . wawa nh klau gelak wlau skjp un muka dah merah . ikwal plak suka usik dia ; tgk tu muka dah merah dah .. haha ,, rpt ouh dyorg smpy de kwn2 aku yg jeles ngn mereka . bila aku dah tgk prngai sbnr dia, baru a aku try usha dia . yukks, ayt usha uh yg taley tahan . hahaha,, betullah , aku usha kau kan wa, kenyit-kenyit mata (gatal wea !) tp kau tak terkesan pun . cehh =.= '' .




fashe . eh, aku bkn dah cite psl dia ke? okay, ny just sbg penambah perisa =.= .. spnjg tahun 2011 ny lah kan, dia tk pena kerek ngn aku ,ngn ktorg,. dia lyn jehh cecite ktorg . kdg smpy tak kering gusi ! hahah . if nak cooperate ngn dia pun boleh ~ tak susah pun dpt org cm dia. tp shh,, jgn puji lebih2 nty dia kembang :PP .




khadijah . nh rmy dq pelik asal dia turun kelas . ye a, dr form1 kott maintain jehh kls sama tetibe trun ghazali. klau aku a kan aku ckp rmy sgt dq2 baru yg pndy uh yg dia trun kelas uh *tittttttt, bukan nak puji bdq baru ea but it's just a fact . dia nylah yg aku sibuk canang dpd td, yg terer etmet uh . beware, dia genius meyh . bkn setkt etmet dia conquer, bio, fizik,, uh pun dia conquer. haha -.-' .kdg fed-up akulah. susahnye nak pecut bdq nh ~~ tp tkpe,ny kan saingan scre sehad ;D




*tap . =.=' . penad dah bercerita. okay,kita smbung ngn ima plak (smbil jari terus menekan papan kekunci wlau mata dah terpejam rapat) ,. ima punca aku jadi talk-active ckit . ad je bnde yg dia nak cite.. klau dah dia smgt naa nak cite takkan aku tak lyn kott w'pun senanye ase cm malas jehh nak ckp sbb nak siapkan keja cpt. haha , apela aku ny, hypocrite ! tp uh mse awl2 tu je, bila dah lme2 ny aku bese je ,, aku layan cite dia seikhlas aty -.- . mseh ima sbb jd best friend aku :') .


nysah . dialah satu2nye dq kelas yg maintain dr form 1 smpy form 5 kelas yg sama jeh ; al-Ghazali. wa tabik sama lu nysah , terkejut memula aku dgr uh tp whoa , dia hebat meyh :DD . subjek yg pleng dia conquer = biology . lagi 1 saingan aku . haha hm entahla ,, sjak tahun ny sume bnde aku nak minat,, sejarah, biology, fizik, bi,, adakah gara-gara cikgu yg mengajar? aku rasa tak . sbb tcer neida uh dlu un aja aku gak tp asal aku tak mnat subjek bio dlu? okay, ttup cite psal uh. 



nysah ny sjak duk sblh djah dah pndy ha buad lawak. hahah, terpegun aku. aku suka usik dia, kelakar. dlu masa sama dorm dia tak plak cmtu . mungkin sbb ktorg jarang b'ckp? atau aku yg refused to have a chat with her?? hm, wlau apepun, dia seorg kwn yg baik :) .



adibah. canoh pggil dia dynas. dbah tak suka ouh, taktau npe. she prefer to use dbahnas, mungkin lebih tepat? dibah ny kelakar ouh , tak kusangka ~ gelakgelak dia,, pndy gak dia buad lawak.. tp hati dia sensitif . aku pena wat dia touching skali tuh, serba-salah asenye . byk kali a gak aku minta maaf . she took several days to forgive me . itulah bnde yg pleng aku nak elak ; buat owg sakit aty @ touching . uh sbb a aku jd pndiam, tknk byk ckp sbb aku tkut terlepas ape2 yg tak patut. nty korg yg tak suka ..







nh plak syauqi a.k.a. bangel . awal tahun ritu mse kelas msih snyp lg, dialah owg yg membnth if de owg buad bsing . 'syp lah wea,org nak blaja laa' . ksian bdq blkg,dyorg slalu t'kena . tp skrg, bangel pun join sekaki ! haha , dah sekepala dah dyorg .. bangel ny dia suka maen2kan owg,, so klau terkena uh, jgn cpt touching . dia nh main2 je .. aku selalu terkena ngn dia =.=' . nak marah, ase tak smpy aty . so,aku anggp jela uh sbg gurauan . 







heh, nak cari gmba sorg2 tak jmpe plak . okay, we start with hazirah . tak kenal ke yg mne? tipulah . hahah , apela. hazirah yg tepi skali uh , kenal tak dah? okay . dia nh ... ape nk cite td ek? hazirah sofea, uh nme dia. dia nh klau b'ckp, mcm owg gagap un ad (sikit a) . kejapkejap stop. puas lah aku tunggu pe dia nak ckp next -.- . tp last2 aku sedar,sume de kekurangn dan kelebihan mseng2 .mcm aku, kekurgn aku is aku ny gelabah . hzrh ny steady jehh . smpykan nak bezakan marah atau tak uh pun susah bg aku . 



syafiqah rahim . the second badar . i'm pity with her, dia sakit tapi dia masih mmpu bertahan smpy skrg . dia sndiri ckp kat aku hidup dia tak lama :'( . sedih ouh, jgn a ckp cmtu lagiii ! aku ngn pqah lbey krg sme jehh (mksd aku result). mgkin nseb tak menyebelahi ktorg kot . dah la 2 kali pekse (p'tghn and trial) ktorg langsung tade A . jeles kott ngn owg yg kumpul A byk2 uh . wktu nak amek result trial uh plak, aku menangis2 mse kol mak. hm tkpelah, lenkali a cite psl uh . 

pqah ny dia tak pena ptus smgt . dia ckp slgi belum spm dia msih de mse . 'tgk a nty, 11A+ SPM kita !' . amin ! yup, dia tanamkan lam aty, dia akn pecut sume owg, especially dq kelas . i'll always be with you pqah :')





akhirnya,, smpai gak kat owg yg terakhir :DD . alhamdulillah (muka lega betul) . ikwal . nme pelik sepelik orgnye (heh,gimik je uh :PP) . aku pun egt dia nh sme jeh kereks cm owg len .yela, taun lepas mne dia nak tego owg . dia nh mne pena senyum klau kt lua kelas (aku pena jehh b'tmbung ngn dia tp muka dia serious sgt) . sbb tu a aku ase cm 'alamak,cne nak communicate ngn dyorg nh?' hahah , uh pndpt aku je . tp ikwal bjaya sangkal fikiran aku. tahniah beb :D . 



proses mewarna tok nme kelas .

jwtn msing2 bila dah besar ~ :D

 masih ingat nh?


 akem,fea,ima ,, pegi kemaslah !


 mereka sama2 mengemas .


 nh ikwal kott .


 yeah, dan mmg dia ~ ;D


 haha . mrk mmg ceria :)


 faizal dan syauqi. dyorg aja aku sal cat nh sume .

 bersungguh bangel buat ! (w'pun tak abis cat
tp mseh sgt2)

 sweet lah korang :D

 memori ! ^^' *tq kpd penyumbang .

 mmg seronokkan bila keja kita wat sme2 :')

 bila lg nk wat kje cmnh?

terimakasih tuk sume yg korg dah kasi ^^ .

gmba2 yg edited kt ats uh la antre gmba yg aku kasi bangel . sume ayt uh aku tulis + reka sendiri . frankly, senanye aku syg ouh nak kasi sesume uh kt bangel tp tkpela , owg sndri kte klau kita kasi bnde yg kita syg kt owg len, uh lebih bermkna . oh ye, yg duit singgit uh (singgit je punn) smpnlah selama mne yg korg boleh . uh adiah pghrgaan dr aku tok korg . haha, setkt singgit je pun . tp singgitsinggit pun berharga tau. entah la, klau korg nk gne pun duit uh gunalah, tapi ingat, takde gnti lagi lepas ni . lgpun aku kasi bnde uh sbg adiah last dr aku . biarlah ape owg nak kata ~


hm,abes dah cite psl graduan 5g. byk lagi kott senanye nak tulis tp ntylah dlu . weh, kita dah jadi alumni dah . skjp jeh dah abes skola . aku akan rindu 5 al-Ghazali. signifikan ouh sume memori uh . aku rasa,kitalah kelas yg pleng unite skali .. haha, siapa sgke kan ^^ . hm.lepas ni dah jrg jumpa dah . selamat tinggal 5 al-Ghazali  :') .



korang aja aku erti persahabatan !,

dehearty_roses .

2 comments: