Followers

Sunday, December 18, 2011

dekstop.

gmba untuk dekstop aku ltak gmbar ulu dong dr album nashrul (kot) . selang 30 saat gmba uh shuffled . hilang ase rindu aku kt korg . kadang2 bila tgk gmba uh baru aku perasan korg nh cmne senanye .. haha , sume masih nak childish ! 


korg cuma 39 org tapi it took 1 year for me to know u all . lama kan padahal kita satu asrama, satu dewan makan -.-' . yang perempuan uh aku tak kisah sgt . kita kan cume 88 jehh , ape nak heran kan . hahah ,, lgpun kita satu aspuri , satu meja satu kerusi, senang jeh nak kenal korg :) .


pipo. aku letak nme uh at kelas just tok dq kelas aku jeh pggil aku cmtu . nme nh ayh yg kasi cuma jarang guna jehh . if kat petra, owg yg rapat je yg tau nme nh . tapi kat pedas , 1 sekolah tau ! hahah . memula uh aku pelik , cne dyorg tau . takdelah selalu dyorg dtg kls aku . nh aku egt lagi , mse uh aku tgh lap tingkap . dq 5t nak pinjam baldi pun nak lap tingkap gak (aku tgh gne baldi uh mse tu) .


syauqi al : pipo, nak after baldi .


pipo : takleh ! (sambil dlm aty ase pelik. pipo dia panggil aku?)


syauqi al : tergelak sbb tak sgke kot aku ckp cmtu ..



pipo : takde a, boleh je ... 



start dr tu a aku ase pelik .lebih-lebih lagi aku mne pena ckp ngn dia . sepatah pun tak! nak tye org tapi aku pendam jehh . biarlah , ade mse nty aku tye . dan yeah , aku dah dpt jwpn ea ! tkpyh kot aku cite kat sini, memasing kan dah tau ^^ .. ape yg penting ,, korg kenal aku sbg pipo so tkpelah , guna jelah .. (aku dah boleh terima dah .. pipo tok dq pedas . afifah tok dq petra . noktah .)


dq2 nh kata aku nh unexpectable . betul ke? haha entah la . aku mne boleh tgk diri sendiri . korang jehh yg boleh tlg bgtau aku cmne ,, korg kan cermin aku :DD ~  bila sebut pasal gelabah , straight aku teringat masa kat ats pentas uh . hahah,, kelakar bila kenang balik . sggup aku tolak mic uh ? kesian pd cikgu jasmi, penad2 pggil aku nek pentas . tp nh aku akn egt smpy bila2 --> fitrie kata aku mic phobia . bukan fobia lah wea tapi gelabah ,takut,, mcm2 sensation ada (pdhl dlu dah biase sgt nek pentas) . haish, melekat dah nme uh kat aku ..


CM' ! sebuah group? hm, boleh lah if nak ckp cmtu .. 5 org jeh ahli , sume dq baru . tau pe mksd CM' ? ce a tqe ,,, spe betul dpt hadiah (insha-Allah) . ase2 cm betul jwpn uh, inform aku cepat ! klau lmbt2 melepaslah ,, nh un ad tempoh au . yup , 




Afifah, Fatimah, Hidayah, Najwa, Nabilah .
lagi satu, ce tqe aku dpt kaler ape? nh ktorg men undi so nty tade a berebut kaler ape kita nak kan .. klau dpt tqe ngn betul korg emg hebat a ! tapi, 1 kali tqe jeh .


baru td ash ckp ''Kpd 'kekasih'ku, maaf krn mmbuat kau kecewa...lapangkan minda tenangkan jiwa, kita berdua sudah dewasa...sampai masanya kita akan ketemu jua...:-D'' . mentang2 sume dah besa ~ hm, biaselah pipo , kita pun dah mula melangkah ke alam baru . cikgu pesan, kita kena mula mencari dari sekarang . benar , jdoh kita dah tertulis di luh mahfuz tp takde gne gak if takde ushe . chayok pipo, inshaAllah kau akn jumpa yg terbaik ! :)  tapikan, ustaz ckp klau ad yg dah jumpa kt sini (sekolah) teruskan jelah cumanya anta msj skali ckp kita cop dia then dah, stop msj ,. tggu smpy hr nak nikah @ tunang nty ~ ehh , aku ckp ny cm aku dah ad je kan ^^' . haha , entah la . aku tak dgr pape berita pun dpd kau . hm,jgn risau lah . selagi ada jodoh tak kemana dehh :D , insha-Allah .


haritu aku dengar ad member aku sorg nh nak nikah dah akhir bulan nh . counter-shock aku . tau asal ? sbb dia nh sebaya kita . takde lah bukan bnde tu yg aku risaukan cuma cmne ngn pljrn dia? tak terganggu ke? haih , lama-lama pqe sal nh aku jadi ngeri plak . ye a ,, tak lama lg turn aku plak . apela perasaan aku nty ek ; excited ,gelabah , takut? haha ,, sume owg INSHA-ALLAH akn merasa sesume pengalaman uh . sesungguhnya aku mengharapkan Allah mempertemukan aku dgn jdoh yg terbaik ,yg mencintaiku krn dia mencintai-Mu serta yg mampu memimpin aku menuju jannah-Mu amin ~~ :')


resolusinya , sekolah ny tolong aku kenal Allah , ajar aku erti persahabatan,, pengorbanan ,, sekolah ny gak yg berjaya ubah aku 390 drjah . wa salute sama lu sekolah ,, lu berjaya ubah wa dari detik pertama wa di sini. tahniah5x :) .. hm, even baru 2 tahun aku sekolah sini , tp dgn korglah yg aku paling rapat . walaupun kita sangatlah ramai (127owg) tapi uh tak menjejaskan pape un . frankly, aku sangat7x sayangkan korg ! ntah la ,, dunia luar nh sangat mencabar . aku takut tak dpt nak menghadapinya jehh . Ya Allah, Kau tlg bantu kami ,, tlg kami papah kembali kami yg tergelincir dr lndn-Mu Ya Rabb ,, tingkatkan keimanan kami , permudahkanlah urusan kami ,, pertemukanlah kami dengan jodoh yg terbaik ,, kami tau Kau-lah sebaik-baik perancang :') ~ perkenankanlah doa ini Ya Rahim , amin ...


sekian dari lubuk hati ;
dehearty_roses ^^

No comments:

Post a Comment