Followers

Saturday, December 24, 2011

kopi O tarik 1 !

PIPO, meh sini cepat !
okay, here i come ~

my sweet sour name : Afifah Hanani binti Rosdi

i had live for almost : 18 years !

i was born in the fasting month : 12 Feb 1994/1 Ramadhan 1414

my recent address is : Jln Cenderawasih, Tmn Paroi Jaya . *simple :)

my pen name : pipo, dehearty_roses .

calling-calling (?) : Ask me by yr own self ^^'

'Standing in the eyes of the world' : SMKAP @ MAHAL .

strike for the best : 15 A++ !!

aim for the one : Chief Executive Officer [CEO]

they are my sunshines : kinn'a, CM' crew, john doe ,,,

Accept the fact : I am not perfect !

Do what you intend to do : Make a step(s) to Australia .

memoirs : I will cherish the moment, will always insha-Allah .

The time has begun : nobody can step back-forward . 

senor + senorita : Don't exonerate the grasp as i need you more .

~teruskan mencari spe john doe , dah jumpa nty jgn lupa gtau !

itu aku . smkap, my recent school . as a new scholar, new things i discovered . smkap had created a crucial moment that i'll forget it no . it changed my life more ,, i was so thankful of being a part of smkap especially a part of ghazalians :) . being at the top burned my spirit up ! heh, bkn sng nak pecut korg,, aku baru start gear 3,korg dah gear 5 ==' . mmg sgt mencabar life di smkap nh ..

i was in the lowest ebb when i gain no A's in both results [mid-year exam and trial spm] . spe tak sedih, penad dah dia susah pyh blaja tp hasilnya sgt mengecewakan . my spirit down rapidly until i need to approach something to stand me up .. oh yes, the conversation is as follow ~

30 september 2011, lg 2 hr je lg. aku menunggu, aku menanti . saat ini, psti aku akn duduk sendirian ditemani Maha Pencipta mengenang nasib diri. Yep, parents akn hadir & kehadiran mereka diselubungi beribu mcm sensation . Gembira, sedih, kecewa,, semua bersatu and suddenly i just imagine how's mine? aku dah buad mak aku terluka just bcoz of my result - x dpt nak dibanggakan langsung !

*kring kring ! kring kringg !

mum : hello ?

me : hello, assalamualaikum. umi, minggu dpn skola owg buad 3 penjuru. umi dpt dtg tak?

umi : wa'alaikumsalam . oh, ha tgk la dlu. umi xd kelas kot mse uh. pkul brpe start?

me : hm dlm kol 9 ke 10 dah boleh dtg dah . umi dpt dtg ke?

mum : insha-Allah, klau xd kelas mse uh umi dtg a. 

me : hm, umi . (silence)

umi : hmm, ape?

me : umi, result owg teruk umi nak dtg ke? owg xd A langsung . [air mata dah mula bergenang] .

mum : alah xpe, nty SPM kutip a byk2 A . dpt num bpe lam kelas?

me : laz @ 2nd laz cm uh.

umi : apsal teruk naa nh? (she shocked)

me : kan owg dah ckp td owg tade A. dyorg sume kumpul byk2 A (suddenly a transparent liquid rolled down my cheeks) .

umi : .... , so, kau sedih a ny? (cm nak ubah topik un ada gak)

me : hm dah a mi, duit dah nak abis dh ny. nty ckp lenkali ea. Assalamualaikum .

mum : okay, w'slm .

the conversation off .

aku msih pegang gagang telefon (biar a ape yg owg nak kte, dyorg bkn perasan sgt pun),,

"umi, dyorg ada A mi, dyorg byk A. Pah xd A langsung ! pah xd A~~ umi dgr tak?" i burst into tears ..

bila dah lega ckit aku kms2 brg (msih di pondok telefon) & lap air mata aku. bila otw nak balik asrama jeh, i saw sum1 passing by and i look at him. =='' . segan aku. dah a bwu pas nangis, dia plak nmpk . haiya, mne na sorok muka??

hm, serious. Lately aku sgt mudah kuakan air mata. menangis, menangis, menangis ! Haiya ! maaflah, aku sgt spiritless . kau suruh je a buad ape pun, aku bdn jeh kt c2 tp roh dah pegi merantau ngra asing .

Ya Allah, aku tau Kau memberiku ujian krn Kau sgt syg pdku . Kau tak ingin aku lalai dlm mengingati-Mu .
Ya Allah Ya Rahman, aku meletakkan sepenO kep'cyean aku pd-Mu . Andai bnr ini pahit, aku yakin manisnya akn terasa jua .
Ya ALLAH, moga Kau terus memimpin aku menuju kejayaan, SPM 15 A++, kejayaan di dunia dan akhirat ,, semoga aku smpat membahagiakan parents aku ya Allah ,, 
[Kau perkenankanlah doa ini Ya Allah]3x .
Amin Ya Rabbal 'Alamin .

~~

yup, mmg aku sgt terkesan terkilan dgn result aku. seminggu tu mmg asrama uh bnjir ngn air mata aku. anin dah mrh2 aku dah,, dia ckp mungkin ad sbb knpe Allah kasi cmtu . mungkin bkn skrg kita nmpk, mungkin nty mse SPM .. spe tau . itulah . anyn dah lali dah ngn aku -.- .

tahun ny mmg sgt tough . dgn rumors a bagai, aku rasa mcm nak haih ! tak smpy aty aku nk wat cmtu tau tak . rumors tu dah la dyorg ckp ape yg diorg nmpk, then sebar 1 asrama . bukannya nk tye empunya diri cite sbnr . dah tu, i know nothing bout it. cite yg dyorg jaja (tgk,ayt dah kasar dah. sory !) uh more than half salah . taktau nak xplen cne sbb aku tatau nak mula dr mne.

kat sini aku cume nak coret, aku nak jadi kekasih halal buat sang lelaki yg sanggup dan mampu memimpin aku menuju jannah-Mu . sebolehnya aku nak elak dpd couple nh, bkn de faedah pun .. lgpun, klau dah jd kekasih halal, takde bnde nak dirisaukan . pegang-pegang tgn, peluk2, nak kongsi air, bercanda a bagai, semua boleh ! mak ayh pun tak pening kepala pqe ,, buat my better half, don't exonerate the grasp as i need you more :') . 

setitis tinta,
dehearty_roses .

No comments:

Post a Comment