Followers

Friday, December 9, 2011

aku.form4@smkap.com

Assalamualaikum and have a good morning . aish , speaking pula aku . hm, kali ny aku nak revise balik memori aku sepanjang 2 tahun aku di smka pedas (heyy , dah tuka nme lah !) . 


*******

  'Tahniah ! Anda ditawarkan untuk menyambung pelajaran dalam aliran Sains Tulen di SMK Agama Pedas .'

whoa ! Alhamdulillah , akhirnya keluar gak aku dr skola ny (pndh bukan beerti tak syg cuma hanya ingin mencari yg terbaik ^^) . aku unjukkan surat itu pada mak . reaksi mak hanya biasa-biasa jehh . macam tak gembira un ade gak ghoman ea .. ape2pun, mak tetap tolong sediakan sume kelengkapan .

pipo : umi, if owg pndh skola ny, kena pakai tudung labuh ke biasa jeh?

umi : mestilah labuh. nampak tak dia ada tulis tu?

pipo : takde pun . 

umi : kalau takde pun kat nama skola pun dah tertera . SMK AGAMA kan?

pipo : memang la ,, tapi waktu owg pergi skola tu dulu ada yang pakai tudung labuh, ada yang pakai tudung pendek . labuh ke pendek mi???

umi : pakai jelah tudung labuh . nanti kalau diorang pakai tudung pendek, umi belilah tudung yang baru ~~

pipo : (masih ragu-ragu) . hm, yelah yelah .

dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, aku melangkah masuk ke dalam dewan An-nur . segalanya berjalan dengan lancar dengan bantuan plaja2 form 4 yang lain .


aku ahli dorm 13 . disitulah aku kenal najwa ariffa dan ima(siti fatimah bt abd raof) . ktorg 3 org jeh bdq baru dorm 13(b4 raudhah pndh masuk) dan sangat rapat . mane2 pergi mesti sme2 (kecuali if ke kelas ,, sbb ktorg msing2 kelas lain2) .. then, ima perkenalkan ktorg ngn hidayah hamir , dq baru gak cumanya dorm dye kt tingkat ats uh yg tak bpe knl sgt tuh . nabilah pulak (sme skola petra ngn aku) perkenalkan plak ktorg dgn nasihah dan siti fatimah mohd ayop . yep, bdq baru manyak masuk ha kali ny ,, bpe belas tah . haha ,, ape2 pun , ktorg ad 1 hari yg special --> setiap hari sbtu ktorg (ima,najwa,pipo,dayah dan nabilah) berkumpul smbil belajar di dorm 13 + makan chipsmore sesama. sedapppp apabila kenangan uh dikongsi ~ :D

*Esoknya .

aku terserempak dgn semua bdq2 baru (takde a sume dehh tapi kebanyakkannyalah ~) . kitorg berkenalan tapi aku tak egt name dyorg .. aku dan lagi 3 org plaja 4k otw ke kelas . really, ktorg manyak sesat ouh .. penat tanya bdq2 + cikgu , sume tatau 4k uh wujud ke tak . tapi praise to Allah , ktorg sampai gak akhirnya ke kelas (ntah pukul bape tah mse uh) . haha , sume malu2 kot na masuk kelas (ye a , bdq2 dlm kelas uh pndg jehh ktorg yg kat luar nh . segan kott ..)

ustzh zaila : eh masuklah . buat ape kat luar tu?

kami : eh kau a masuk . kau a ~~ (masing2 tanak masuk dlu)
alih-alih aku yg masuk dlu .

ustzh azila : okay, perkenalkan diri kamu . mula dr tepi ..
hamek kau ! aku kena dlu =.=' . hm, tape a . dah nasib nak wat cmne ~

pipo : nama saya ..... 

maka bermulahlah kisah kehidupan aku sbg seorg plaja full-insider <-- ape mksd ea??

aku ny senanye bila sampai tempat org aku akn stret jd pendiam . senyum2 jeh aku mampu . kalau nak borak uh susah ! sbb itulah korg nmpk aku ny macam pendiam jeh kt skola (pdhl senanye tak !) . nmpak macam aku ny suka bersendirian .. anggapan korg salah 100%!! aku sangat perlukan korg cuma buad permulaan korg lah yg patut tegur aku dulu . bukan aku tanak kwn ngn korg ~ cumanya, yg menambahkan keseganan aku nak kwn ngn korg adlh sbb kes tido aku . 



actually , bukan aku nak sgt tido lam kelas uh ,, tak terhingin pun tapi ... setiap hari aku tido lambat dan bangun awal . takpyh la tau aku tido pkul bpe cuma yang paling awal aku tido a hm,, jam 12.30 tgh mlm . itupun jrg skali . selalunya aku tido lg lmbt dr uh .. aku ny plak if tido lmbt senang bangun awl .. selalu sgt terjage kul 4 lbey . dan aku ny jenis yg bila dah terjaga uh aku tak tido balik . tak biasa dan tanak biasakan . inilah sbbnye kenapa setiap hari, setiap subjek aku selalu tertido lam kelas (tapi time ckgu tade aku okay plak . haish, pelik aku -.-'') .. 


kesian cyp,anyn n akem kan . mereka penat kejutkan aku dan aku pun dah puas nak celikkan mata tapi tak mampu ! mata ny sangatlah letih . hehe , sory kawan2 ,, aku dah byk susakan korg terutamanya masa exam . baling2 pen , tolak2 kerusi .,, uh sume benda yg biasa korg buad time exam kan? itu sume semata-mata nak kejut aku . hanya semata-mata aku . besar pengorbanan korg ~ jadi tok balas jasa korg (walau senanye takkan terbalas smpy bila2 pun!) and nak tebus perasaan malu aku,, aku wat revision hampir setiap mlm. aku nak skor exam akhir tahun tok pindah kelas Ghazali tahun depan (semoga dipermudahkan) . yep, aku nak pindah kelas . lepas ni if aku tertido lam kelas lagi, korg dah tak pyh susa-susa nak kejutkan aku lagikan ^^'..



bulan 3. tetibe mse kt bilik tv djah tye aku tak sedih ke? aku tye balik 'asal?'. ye a, mood tgh sangatlah baik + gembira, tetibe dye tye sedih ke tak . peliklah aku . tapi djah tanak jwb . dia kata takpelah ,, kau tatau kot . -.-' . cmne den nak tau if kau tanak bgtau ! bulan 4 . rajinnye korang tegur aku kat fb nh ~ aku ny dahlah men layan jehh (nseb baik korg sme skola ngn aku kalau tak ,, haih, ntahlaa) tp kenalnya tak pun . puas dah aku cuba cari korg kat skola tp ntah . macam tak terjumpa jeh ... hahah . lagipun , korang kan tau aku macam mana ~~


bulan 5 dan 6. masa utk bersiap-siap ke mukhayyam peringkat kebangsaan ! 1 bas jehh yg pergi dan yg pastinya , kem nh di-conquer oleh plaja baru . :DD . hepi kan ^^ . haha , uh iklan je . frankly speaking, dah dduk 1 bas un aku masih ta kenal dq2 nh . aish ,, teruk betul aku . after dah abes program n dah tangkap gmbar kenangan, bwu aku kenal sorang sorang .. itupun puas menilik sape gerangan uh ~,~ . hahah , kelakar pulak bila ingat balik .


rupanya ,, 1 demi 1 peristiwa yang datang mengetuk nubari menyebabkan aku semakin rapat ngn 2,, eh 7 owg nh . aku pun pelik cne aku ley rapat ngn dyorg (cehh, yeke?) . if pompuan uh aku bole trme la tapi ni .. pqe2 jela cmne ~ kadang uh aku pun pelik ,, macam mana diorang kenal aku padahal aku ni sepatah haram pun tak kenal diorang! setakat lam fb aish ,, uh luar tajuk lahh . puas dah aku tanya tapi teka-teki ny tade sape nak jawabkan =.= ~


bulan 12 . cikgu kasi banyak naa keje skola . bagi aku , alhamdulillah sbb at least ada gak keja aku bole buad cuti nh .. takde a ase beku otak nh .. 
Evope 94 buad reunion ! eh, skola rendah aku un nak wat sme .. yg nh aku yg handle .. aku sje je plih waktu yg sme ngn reunion podeh sbb aku takut nty major dq laky jeh yg datang (reunion skola rendah) . jadi setidaknya aku ad a gak 'penyelamat' .. -.- . amik kesempatan betul aku . tapi takpe . akhirnya aku join gak dq pedas . walaupun tak ramai tapi bermakna reunion nh . dan ,, walaupun aku tak kenal korang tp kat situlah aku mula kenal korang ^^ . proob, syamil, adi . ahha , mne aku dpt nme nh? kecoh dah kat fb, takyah nak sorok dah ~


oh ye,, aku lupa lah nak cakap . THANKS A HEAP sbb sudi tunggu aku nak balik s'ban uh . gara-gara aku, korang kena balik lambat . sory sgt2 ~~ especially ameng ,, muka dia sangatlah risau . risau if kwn dia diapa-apakan .. untung aku kenal kau meng :) . amir afiq, beyon , adib , syamil ~ korang pun, terimakasih sbb sudi teman aku nek bas . heh, bukan aku tak reti (malah dah banyak kali dah aku nek bas) tp aku risau ngn keselamatan aku . lebih2 lagi mak aku suh aku berteman . takkan lah tetibe nak ajak minah tepi jalan uh teman aku .. nanti tak memasal perkara len plak yg jadi ha . Alhamdulillah ,, nasib baik korang ada . korang sudi teman walau dalam keterpaksaan . a token of thanks, again :D .


sepnjg aku skola kt ctu , rmy bdq2 yg tegur aku tp sincerely , aku tak kenal sape kau . korg sebut jelah korg beyon ke, amir ke,, aku tetap tak kenal. aku mne a kenal dq laky kelas len kecuali dq laky kelas aku .. spe ash? spe ayam? spe labu (fes time aku dgr nme nh aku dah mula pelik dah..) ? spe abun (aku konpius uh yg mne 1) ? spe gedek? spe john doe? spe spe spe ?? nak ckp sumpah karang, takut len plak jd ea tp betullah , aku tak kenal sape kau . kau cakap jelah kau ny kurus tinggi gemok comel ke ape ke aku tetap akan kate aku tak kenal kau kerana uh hakikatnya . 


melalui fb, aku kenal rmy ex-smkap ; proob (dia sempoi sudaa . ngn sume owg dye okay jeh) , adi (dye takkan add owg yg dye tak kenal !), copa(cool jehh) , paan , don <-- dye panggil aku fyffy. pening aku ~ -,-' , bob (aku pun tatau cmne aku kenal dye) ,, huish , rmy tak? bg aku, uh dah dikira rmy a gak lebih2 lagi bg bdq baru cam aku nh . sume owg un pelik cmne aku kenal dyorg pdhl aku ny bdq baru . dyorg siap kte lagi, ' afifah hanani uh dah la bdq baru tp knl plak ex-smkap nh . cara dye cm dah lama kenal jehh. ' . hm, ntah la . aku cuma mampu ckp, aku ny an abstract thinker . selagi tak berdepan selagi tu aku rileks jeh ~~ sory if benda ny wat korg tak selesa .. 


~~~


senarai nama pelajar utk kelas tahun depan dah keluar ! aku tak berani nak tgk awl2 ,, takut kecewa . bdq2 ny sume tnye ni dpt kls ape, uh msok kls ape .. jelez kot aku .. then tetibe zuhid masuk .


mereka : wea zuhid, kau kelas ape? sape lg pndh kelas?


zuhid : aku kelas Razi. yg len uh aku tak egt .. tp aku tau yg pndh kelas lagi uh annur, ct nadz ,,


mereka : aku wea? (aku dgr jeh ape yg dyorg ckpkan uh)


zuhid : kau ,, ntah lah . pergilah tgk sndiri .


dyorg pndh kelas wea . tapi aku ?! stret aku ajak ros tok tgk aku msok kelas mne ..


~~


*berlari2 aku masuk ke kelas dek krn happy yg tak terhingga .
Alhamdulillah, akhirnya aku keluar gak dr kelas ny ~ :'D
dan praise to Allah , Dia kasi aku peluang utk belajar di kelas 5G! . :)

~~


akhir tahun ! dq pompuan buad s.a . tatau a asal dq laky tamao men ,, hm, takpelah kan ,, skati dyorg lah .. tapi walau apepun, akem sedih sbb dyorg tak join . ye a, taun depan kan kelas masing2 dah len . macam lah korang nak tegur lagi . susah kot nty ! at least ngn adiah s.a uh terubat a ckit rindu di hati (acece~) best kowt ,, yep, jamuan kelas pun meriah jehh lebih2 lagi ktorg wat jamuan guna 3 hamper yg ktorg dpt so duit kelas ad lebih . berjimat tak ktorg?




bersambung ~~

No comments:

Post a Comment