Followers

Tuesday, February 21, 2012

akutunggukau kari kambing !

In the name of Allah
*wehh, aku dah edit ckit ; + gambar .
hope you enjoy ^^

Ehem .
hehe, skrg pipo na cite psl hrtu .
alaa, bkn cite lama dulu, tp ny cite masa 19 feb lah .
okayokay . haha .

*faizal ckp dia tatau jalan ke seremban,so aku volunteer na guide dia dr Jaya Jusco [weh, na upah ;D] smpylah ke nursery uqi .
pergh, emg drift abes a .
tp kesian kat faizal, tak memasal je kne marah .
hehe, sory dude,
wa terlupa jalan lah mse uh -.-' .

tp , b4 g nursery uqi, ktorg [me and faizal] *jgn pqe lain dah a ea straight g terminal 1, jmpe anyum and ikwal .
hoho, dating eh korg? ;D
haha  duhh . baru wa perasan, wa sorg je pompuan . 
klau tau td, emg pipo ajak kau a kua sekali :DD
hehe .
okay , mse kat term ktorg jln2 jap [tawaf 1st floor term uh ==']
but then mseng2 tatau nak wat ape dah so anyum kol uqi , nak lepak2 b4 g uma djah [eh, aku tak ckp ke djah de wat kenduri aqiqah?]
weyh, pipo pun join sekaki ! -.-'''

okay, dah smpy nursery uqi .
pipo ulg balik , yg ada mse uh faizal, anyum, ikwal, uqi . 
mse smpy je kt situ, dyorg stret bincang cmne nak bwk uqi g uma djah sbb ikwal bonceng anyum, faizal masih lg lesen L. 
ape, pipo???
-.-
untuk makluman, uqi uh LELAKI lah .

hahaha . okay takpe .
abes je bncg, kami gerak ke paroi [aku egtkan dyorg nak stret g uma djah rpenye tak] then separate kat mobil paroi .
pipo gerak g pj perdana, nak jmput angah [kot dia dpt g a] g knduri djah
tp rupa2 nya dia tak dpt g . 
okay takpe .
then, gerak g FS sbb na guide girls ke uma djah ha [aku lupa, sng je senanye na cari uma djah ny ==']
haha, girls smpy uma djah dlu b4 pipo ~

anyn with her pizzas [tak sempat merasa ouh :( ]
me with my origami, 
anyum with his canon .
*tak sgka azam dpt dtg .

yeay, ktorg dpt gula-gula :DD 

wawa : eh, ktorg dah besar la.

anyn : aah, asal ktorg dpt gula-gula lagi ny??

haha, gula-gula bkn penentu umur kan .
so, accept jela ^^ .

so, bila perut dah kenyang, apa lagi, tido lah ! 
eh japjapjap . kau nak cpt gemuk ke hah?!
haish, kan Allah dah pggil uh , 
tggu apalagi, jawablah .

stret after that kami g seremban parade.
nseb baik akem berjaya pjuk mak dia kan, klau tak taktau a cne ty .
oh ye, b4 g s'ban parade uh ada 1 peristiwa yg emg aish ,, kau bce a cne .

--> enjin moto mati waktu kat simpang dpn tmn uma djah.

pipo: anyn jap, turun moto jap, nak start enjin .
*bbrpe kali try tetap enjin tak start .

anyn : meh sini anin try .
*pun tak berjaya gak .

pipo : asenye ,,, minyak dah abis la.

anyn: hah, betul ke??? cuba cek betul2.

pipo : emg kering habis a minyak .

jadi next step kami adalah, tolak moto ke stesen minyak .
Alhamdulillah , nasib baik a stesen minyak tak jauh ,
Fuhh, emg mencabar a mse uh,
dgn panas yg membakar lagi .
duhh , mcm2 sensation ase .
berbekalkan rm2 yg ada, isi jela minyak sbg 'alas perut' kan .
dpd tade lgsung ,,

next plan, aku drift smpy ke seremban parade .
hehe , anin jd pembonceng .
terseksa kott dia .
sorry sangat nyn, kesian kau kan ^^' .
dahla aku drift mse uh, makin kau mrh, mkin laju aku bwk .
dgn helmet yg tak betul ea,
ase serba slh ouh . 
tercekik kot kau mse uh .
SORRY WEA !

ceh .
gara-gara gelabah, aku terbaca PARKSON uh sbg SEREMBAN PARADE ==' .
 parking moto un kat situ .
emg terasa jauh lah term uh ,,
berjalan dr PARKSON ke TERM 1 emg menguji kesbrn .
haiyoo , taubat meyh bwk laju2.
lebih2 lagi lepas kena ceramah ngn Ustaz Adib .
hoo .
pjg ceramah dia , siap nasihat a bgy .
emg anyum ckp wa bwk laju ,sgt2 laju .
kalah mat rempit ! ~,~'
yela okay,
lps ny tak bwk laju-laju lg dah .
Insha-ALLAH , aku try .

kt seremban parade guys men boling .
pipo dga girls na tgk cite chronicle tp tak jd .
kenape? *wa curious meyh, lebih2 lg wa tade mse uh . sory wa lmbt !
haha, it's okay la .
jd tukang sorak pun at least ada kje a gak kan .
dpd duk angan kosong , apa kes?

*I heard music in my stomach :D
hehe, kami dah lapar . Haus .
wawa yg kind-hearted belanja ktorg coolblog .
sedap !
biaselah, sume yg org belanja kan sedap ^^ .
jalan-jalan, shopping sikit .
guys taktau a knpe baik sgt hrni, 
sggup follow je ktorg memane .
haha , thnx .
at least bila korg ada, terasa cam selamat jeh dunia
*serius tak tipu !

 dahdah, dah kul bpe dah ny..
bila nak balik?
kul 5 lbey, sume start taking their own path .
akem and anin nek taxi balik uma .
wawa teman ikwal smpy rembau .
faizal awal-awal lagi dah missing .
pipo, anyum and uqi attempted (betul ke pggunaan ea?) to ttj, anta brg anin .
vroom, vroom ~~~

6.30 ptg, smpy dah di ttj .
selesai sume benda, pipo nak headed ke uma akem, if ada org boleh teman la.
nak amik brg wawa then anta kat uma dia .
uqi ckp dia dah kena balik .
okay then, silakan .
HATI-HATI BAWAK MOTO !
okay, anyum ckp dia boleh teman .
so apalagi? ktorg drift ke uma akem .
hehe, drift lagi . tak abis-abis [smbil mggelengkan kple] ..

selesai dah kje :D
malam baru smpy uma .
thnx to anyum, he sent me home .
no i mean, he accompany me home ^^' .
thnx a heap peer !
sorry a sbb byk kali susahkan kau .

tribute :
djah, thnx for the aqiqah. sedap lauk kau, tp tak merasa lah kari kambing . taktau a ye ke tak ikwal uh mkn lauk uh . tercari-cari tau tak -.- .

faizal, amacam skrg? kau dah tau jln ke seremban kan? hehe, boleh a kau dtg lg bila-bila kan ^^ .

ikwal, haha, kau emg sporting abislaa ...

anyum, the piccas ! nak weh !!

bangel, tak perasan pun kau dah dtg. tautau je kau tgh mkn . aiyoo , kjp betul kau smpy kan .

azam, kau pun sama . hrtu ckp tak dpt dtg so aku emg egt kau tak dpt dtg lah . *masih geram ngn kau nih -.-' .

atoi, sempat lagi kau siap? dq2 ny paksa kau pergi ke?? haha, papepun thnx sbb dtg, dpt gak kau kan adiah yg tak seberapa uh :')

shauqi AL, kau ny memanglah . itulah, drift lagi, kan dah tertinggal . nsib baik kau tggu ktorg kat ttj uh kan . sorry beb kalau lmbt .

akem, enjoy your day? haha ==' , sorry buat kau risau pasal anyn . okayokay, aku try baiki . takmo drift2 lagi ^^' .

anyn, sorry sgt2 pipo mintak . smpy termuntah anin ek . err, harap lps ny tak ngeri naik moto lagi, if tak ngn pipo, ngn org lain pun jadi lah ea :)

wawa, thnx for the coolblog ! hehe . psl brg yg mintak anta uh, sorry sbb lambat anta . ktorg sesat jalan nak ke uma akem . nasib baik tak terjadi pape kan .

atiqah hidir, sekejap je kau ada pun dah kira okay lah . melepas gak rindu kan :DD . tp kau bwk moto pky baju kurung ? ehm, okay then -.-' .

hmm, ada yg tak disebut nme ke? sorry, pipo blank skrg, tak dpt nak egt sume owg .
papepun weh, thnx for the priceless memories .
lenkali kita keluar lagi ek.
contact okay !

p/s : ikwal, tak jmpe un kari kambing kat uma djah .
mana kau nampak?

Playing hide-and-seek? =='

tunggu the big boss siap dulu .

smpai dah uma djah .





tunggu sape ny?

ny ke kari kambing dia ikwal??? mcm kari ayam -.-'


'ayah' + bangel .


haha , tu CICI lah ^^' .







Girls baru je smpy ~

'knpe kau tak kol aku td??'





antara girls yg ada a ~ wawa, anin, pipo, tqah ,akem .


Djah the admin . thnx for the lunch ! :)



anak djah ? tahniah ~ :')

strolling di terminal 1 .








*suka pic ny. natural ^^
penat tunggu kitorg ke? ~,~'











enjoy the reading?
hehe , maaf atas segala ralat ^^' .
okay, tu  je . sekian :)


One Hope,
destini.hlovate .

No comments:

Post a Comment