Followers

Thursday, March 29, 2012

1 2 3 sahabat kucari :')

duit upah duit saku ,
Jehan dpt nombor satu -.-' .

baru je tadi aku re-read  letter aku ,
adouu , haha ,
letter on board lahh ,
not in a paper ,
I mean,
letter yg di'save' dlm komputer ,,,
it's about me and my pal ...

kitorg kawan takdelah lama ,
ada a dlm 2 tahun ,
yep, baru je cecah 2 tahun
tapi aku rapat sangat ngn dia ,
oppp, lupa nak cakap ,
dia adalah HE ;) .

kawan biar beribu, musuh biar satu :')
taktau kenapa,
entah ribut kencang mana yg melanda ,
kami lost contact yang disengajakan ,
ada la kisah dia 
TAPI BUKAN PSL GF OR BF !
hehe ,
tak main laa lost connected just bcoz of them ,
mereka tak memainkan watak yg penting sgt pun in life,
sbb GF OR BF boleh dicari,
alahh, ada yg petik jari je datang 10 org =='
tapi nak cari sahabat ny,
Ya Allah ,
cari sampai ke China pun belum tentu jumpa,
mereka satu dalam sejuta !

'ble kte memiliki ss2 itu psti kte akn kehlgn sstu krn manusia ta pena puas dgn ape yg mrk ad. bgtu gak apble erti shbt lom kte mengerti psti kwn yg kte cari .. shbt sjti bkn slalu disisi tp ssorg yg slalu diingati dlm bisikan doanya di mlm hari dan yg menasihati di kala lpe dri dan yg menemani di kala sunyi serta bersama2 berjuang mncari redha Ilahi ,, :) '

aku pasrah ,
aku redha ,
mungkin ini duri kehidupan ,
liku yang penuh duka,
siapa yg tak pernah kecewa?! ,,
 org tabah je yg mampu sampai ke destinasi,
org cekal je mampu smpai ke puncak realiti,
maka,
I WANNA BE THAT PERSON :)


kita dah besar,
18 dah,
masingmasing punya hala tuju sendiri,
kawan-kawan,
momen sekolah menengah memang terbaiklah !
thumbs up !
even cuma seketika,
tapi tetap segar dalam minda ...
itu konserto terakhir kita,
dan akan terus beraksi,
tanpa henti,
selagi nadi masih berdenyut,
selagi ukhuwah masih terjalin ^^ ..


to forgive and to forget is really two different things ,
kadang kita mudah memaafkan 
tapi untuk melupakan,
it takes a whole of life .
sukar sekali .
and for me,
setiap lakaran yg terhasil,
biarkan ia terpahat dalam minda ,
supaya aku bisa memainkan kembali
video memori,
dan menceritakan kembali,
saat kita kembali bersua muka ,,,
aku berharap persahabatan kita bukan atas sbb benefits ~


hidup ny macam kain putih ,
bukan setakat mak ayah yg tolong warnakan,
malah sahabat turut sama membantu ,,
beruntung klau dapat sahabat yg baik,
cantik sekali lakarannya,
macam pelangi :D
maka saya bersyukur dgn rakan yg saya punya,
kerana mungkin dalam diam,
dialah sahabat yg saya cari :') ..

setiap momen itu pasti . I WANNA CHERISH IT ! :)
dan akhir kalam daripada saya ,,


semua ,
please pray for me,
doakan agar saya menjadi sahabat yang baik,,
teringin nak bimbing kamu semua ke pintu Jannah ,
semoga ketemu lagi ^.^ ,,


tinta penulis aksara jiwa ,
dehearty_roses .

Sunday, March 25, 2012

maka saya percaya :)

biji kurma biji sagu,
mata dah kuyu , -.-''

baru je haritu,
takde laa lame sgt,
tapi baru je rabu haritu,
the candidates dpt result .
SPM [Sijl Padang Mahsyar] .
eh tak, 
tu lambat lagi,,
tapi sijil SPM yg ny 
Sijil Pelajaran Malaysia .
hehehe ..

so masingmasing?
how's your result?
mesti chantek kan result korg ~
hehe .
hm , actually ,
tak brpe penting sgt pun result uh .
yg penting ,
kita dah usaha,
dan kita tahu kita dah buat yg terbaik,
mungkin Allah sengaja uji kita,
kasi kita result mcmtu ,
it's okay,
think positive .
rezeki uh luas, 
bumi Allah ny terbentang,
bertebarlah !

'Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia baik bagimu,
dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia buruk bagimu' 

ingatlah,
Allah is always by your side :)

jangan membenci sesuatu secara berlebihan kerana boleh jadi kamu menyukainya,
dan jgn menyukai sesuatu secara berlebihan kerana boleh jadi kamu membencinya 
- Saidina Ali bin Abi Talib .


kejayaan tak dtg bergolek, so kejar ia !

result saya sendiri tak secemerlang mereka,

even sekuat mana saya berusaha,
namun Allah bagi 6A jua,
alhamdulillah ^^ ,
saya tahu 6A uh tak banyak mana pun,

maka saya percaya,
rezeki saya mungkin bukan pada result,
kerana saya percaya
Dia ada merancang sesuatu yg lebih baik untuk saya,
malah untuk awak juga :) ,
so think positive,
jangan buruk sangka pd Tuhan .


semua akan okay, insha-Allah,

imny.hlovate .

Tuesday, March 20, 2012

bila yang ditunggu kembali tiba ~,~'

buah anggur buah strawberri,
selamat pagi :D

.
.
.

saya juga manusia biasa,
insan kerdil lagi hina,
tak punya kekuatan luarbiasa,
cuma aksara penghambur jiwa,
namun,
dalam setiap kerdipan mata,
ada kata yang menyapa,
ada rasa yg melonjak,
'wake up pipo !
mana pipo yg dulu?
mana pipo yang tabah?
mana pipo yg kental?!
mana, mana???'
tersentak .
 benar ,
saya kehilangan diri saya sendiri ,
selembut bayu semilir ,,,
kembalilah kepadaku SPIRITKU !

=.='
jangan kembali rebah,
jangan terus lantang,
esok,
perjuangan baru bermula ,
bangkitlah .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

harap our results fulls of flying colors as them :')

td ada post kat fb :

'semua, relax . percaya pada diri . kita kan dah buat yg terbaik, so kenapa nak worry? no need lah . tenang . jgn gelabah . doa banyakbanyak , tu salah satu jalan . senyum :) , ingat Allah . inshaAllah, apa yg kita inginkan akn tercapai . andai tidak, bersyukurlah krn Dia Maha Mengetahui apa yg lebih baik utk kita ~ ^^ '

gaya macam cool je kan?
tapi dalam hati,
Masha-Allah,
berdebar bagai nak rak,
macam nak luruh jantung ny .
esok,
esok penentu segalanya,
penentu masa depan kita,
penentu arah tujuan kita,
penentu imej kita ,,
semua mengharap pada yg terbaik,
dan begitu juga saya ,

kita dah penat lelah kan before spm dulu?
bersengkang mata,
berpeluh resah,,
semua hanya semata-mata nak skor SPM,,,
so kenapa nak risau?
yakin okay,
yakin bahawa memang confirm esok kau dapat keputusan 11A++ !
yakinlah .
jangan tinggalkan sepi keyakinan itu,
kuatlah,
andai yg diharap,
tenggelam bersama punca ..
Allah Maha Perancang,
Dia sebaik-baik perancang ,
ukirlah senyuman ,
teruskan tersenyum :) ,
hilangkan gundah ,
jangan tewas pada emosi ,
kau kan terus berdiri ^^ .

p/s : may success will be ours, ameen :')

i wanna touch the sky,
pipo .

2nd Random GiveAway By Rochelle_Secret


biji kurma biji halkum,
Assalamualaikum :)

tadi,saje je jenjalan,
tok keluarkan peluh, 
membuang bungkusan lemak
yg kian lama bertepek ,
hehe -.-'
badan tak tinggi tinggi,
tapi makin membesar pulak ,
doyy ,
so secara spontaneous nya,
saya blog-walking dr 1 blog ke blog yg lain ,
penat ouh ,
even cuma tgn je yg bergerak =='
exercise a gak tu kan .
hehehe,
even cuma exercise tangan .
and suddenly ,
OUH !
terjumpa satu entry dalam blog Rochelle .
ehem .
kali ny tentang ape ek?
aduhaii , 
tak perlu bertanya ,
tengok je pada tajuk entry ;
 2nd Random GiveAway By Rochelle_Secret
hm, that's my topic .

so,permintaan Rochelle kali ny adalah ,
seperti yg tertera pada entry Rochelle .
antara yg penting,

alamat rumah : 98, Jln Tenang, Tmn Dato' Shahbandar,70400, Seremban, N.S.D.K .
link facebook : http://www.facebook.com/hlovate16?ref=tn_tnm 
no telefon : hmm, 0176564785 [sneakers yg len, tgk je num ny, jgn amik -.-'] 
id FB : Afifah Hanani
dan blog : pipo :)

else :
saya tag 


*maaf miss, saya tiada twitter untuk tweet [follow] Rochelle .

untuk GA kali ny,
mereka menyediakan hadiah yg agak UMPHH !
banyak ouh .
dengar baca tadi,
ada a dalam 150++ adiah ea ,
amboii , banyaknya hadiah ~~
dan ini antara sponsors hadiah tersebut :
--> MAZRI
--> FA IS
--> DIANA
--> EDO HAYRA
--> FARAHIYAH
--> SUFIANA
--> CHOOZ
--> AZREENA
--> LEEN
--> NURUL FARAIN
--> ARE-TIEN
--> NUYUIMI
--> HIDAYAH HD
--> ECA
--> INTAN
--> AZNIE
-->MEYRA
--> ARE-FIQ
--> LOVEBAG LOVEBAG
--> SARAH ADI
--> EVENING WONDER
--> NURUL IZARA ISHAK
-->  NUR AMANI
--> MYRA
--> SHAA AIEN
--> AWAN NANO
--> NUR AMIRAH HANIM
--> LIYANA
--> ARISA
--> NISA
--> LEA
--> NUR IZZAHTI
--> NIAA
--> NUR SYAHIRAH
--> AFIQAH
--> NADHIRAH
--> HARU
--> IRAH
--> ADIBAH
--> HALIM
--> FARAH
--> JOEY
--> dan ramai lagi yg menanti anda .


hmm, kalau nak maklumat lebih jelas,
boleh go through ke blog ROCHELLE .
jadi, apa tunggu lagi?
JOMLAH REBUT HADIAH NY BERSAMA SAYA :D


tatkala kaki melangkah,
senorita imny .

Monday, March 19, 2012

dan saya punya cinta :)

buah karamel masuk karung,
Assalamualaikum ;)

saya cuma manusia biasa,
yang punya cita-cita,
tinggi .
tak bisa dicapai cuma dgn kata-kata,
segar ,
impian yg dikandung sekian lama ...


malah saya juga punya cinta,
punya harapan even dalam sengsara,
tapi saya tahu ,
cinta saya takkan kekal tanpa cinta-Nya ,
it's okay lah pipo ,
biar kau hilang cinta dan kasih sayang seorang ajnabi,
daripada kau kehilangan kasih Ilahi .
Dia tahu apa yg terbaik untuk hamba2-Nya
jangan kerana cintakan si dia,
kau lupa pada Dia ,
Luahkan apa yang kau rasa hanya pada Dia ,
cuma pada Dia .

namun,
andaikata hati sudah terpaut ,
segerakanlah ,
kerana sesungguhnya lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik,
dan perempuan-perempuan yang baik, untuk lelaki-lelaki yang baik,
dan begitulah sebaliknya - Hadis .

p/s : sesungguhnya diri ini sungguh mengharap cinta Ilahi.
semoga cintaku pada-Nya mempertemukan diriku pada cinta sejati ,
inshaAllah :)

jadikan aku kekasih halalmu :')

diri tak pernah tewas,
destini.hlovate .

mereka kata saya GILA IT ~,~'

sup sayur sup campur,
Assalamualaikum :) .

*bila study locally, ramai org rindu . so, hope dapat tawaran sambung belajar ke luar negara kerana saya nak bawak rindu anda bersama-sama ~ ^^ . [iklan jap]

mereka kata saya GILA IT, ORANG IT,,
tapi apa mereka tahu mengapa begitu?

*

*

*

*

*

saya tidak punya tv untuk ditonton,
saya tidak punya radio untuk didengar,
saya cuma punya laptop
dan internet,
sebagai akses ,
kemudahan,
prioriti ,
maka saya bukan seperti anda ..
terutama rakan sebaya,
sudah tentu rancangan tv anda hafal bukan?
lagu terbaru??
cerekarama ?
konsert korean?
maaflah,
saya bukan ratu korea ,
tak minat koreakorea ny,
malah, cerita Cinderella Man yg ditonton sejak sebulan lalu,
masih lagi belum habis ditonton .
aduhh, susah susah .
hahaha .
takpela, ada rezeki saya tengok awak ea CM ?
hehehe ;)


KIM BUM -.-'
.

.

.

saya cuma mampu update isu2 semasa
melalui surat khabar [kalau rajin baca lah -.-]
atau internet ,..
yeah,
apa guna ada internet
andai tak digunakan sehabis baik ^^ .
maka,
jgn menuding jari kepada saya,
andai saya selalu on9 :O


desperately ~
dehearty_roses .

Friday, March 16, 2012

Simple Giveaway by Mya Vinnfier


air garam air laut,
Assalamualaikum :) .

hehe , 
harini, pagipagi ny ,
before mata mula terlena,
before computer mula terlelap,
saya nak join dulu segmen ny .
made by Mya Abdullah ~

a simple giveaway? 
it's okay laa,
it's your 1st giveaway kan,
so takpelah,
nice try lah kalau kita cuba benda baru kan ,
[Mya, saya sokong awak drpd belakang !]
so bila dah pro nanti, 
mesti lagi grand hadiah dia kan ;)
can't wait for that time ^.^
maka, 
ehem, 
saya nak tag dyorg ny ,
3 org je boleh?
kalau lebih takpe kan ;)
hehehe .
so, ny mereka ;



till then, 
pipo .

Contest Aku Suka Makan Coklat !!


HAHA , coklat . 
sape yg tak suke makan coklat tu,
ce cite sikit kenapa tak suka?
dahla coklat ny kegilaan ramai .
tetibe ada plak yg tak suka .
kenapa?
takut jumpa 'jiran' baru ke?
takpyh risaula .
owg kate, pimple uh akn tumbuh bila kita pqe sal dia .
sama macam bila kita makan kacang .
kebanyakkannyalah cakap makan kacang ny
boleh tumbuhkan jerawat ,
taklah ,
mind kita controls everything ,
so don't let it grow !
eh, dah tersasul .
okayokay, back to the topic, COKLAT :) .

why did  i love to eat chocolate?
heyy, bukan setakat rasa coklat yg sedap tapi sebab,,
sebab ,, 
it's MARVELOUS !
thumbs up lah .
bila makan coklat,
mesti terlupa semua masalah yg membelenggu [cewahh] .
even cuma awhile ,
tapi tetap terasa dunia ny kita yg punya ~
hehe,
terimakasih banyakbanyak kepada penganjur ,
contest ny mengingatkan saya pada memori silam,
yg mulai kelam,
ditelan arus modenisasi 
*haiyo , dah keluar ayat sastera hah =.='
hahah .
jadi sneakers yg tekun membaca,
apa tunggu lagi?
JOM JOIN CONTEST NY.
atau anda nak belanja saya coklat?
theehihi ~ ^^'

okayokay, just kidding , no offense ^^ .
ny saya tag mereka ;
awak
awak
awak
awak
awak
dan awak :)



i'm not perfect,
imny.hlovate .

Thursday, March 15, 2012

i'm the winner ? wahh :D

Ehem .

kayu bakar kayu aloy ,,
Assalamualaikum :) .

haritu saya ada join satu contest ny
tapi sebab rasa tertarik, 
saya join ,
dan Alhamdulillah ,
thanks kpd Rochelle krn mengadakan contest ny 
dan sponsor pertandingan ny,
semua hadiah tu cantiklah :D
tibatiba terasa macam nak semua hadiah tu,
haha , 
maaf, sayatengahjealous -.-' .

miss Rochelle pesan suh gtau sponsor

alamat rumah : 98, Jalan Tenang, Taman Dato' Shahbandar, Ampangan, 70400 Seremban, N.S.D.K .
nombor telefon : 0176564785 .
Nama full : Afifah H
anani binti Rosdi .

 dan ny antara gambar-gambar utk header,banner,blogskins dan cursor .
pilihla gambar mana yg sesuai utk semua tu,
sbb saya taktau cursor tu apebenda [maaf,tak reti IT sgt~]






header,banner,blogskins dan cursor uh 
nak yg simple je , tapi menarik :D
itu je permintaan saya [cewahh] ,
yg lainlain tu takkisahla macammana,
saya terima :) .

*rochelle, saya taktau nak send gambar kat mana jadi saya upload kat entry ny je ,
takkisah kan ? ^^'

sedetik lebih,
pipo .

Monday, March 12, 2012

Segmen Saya Nak Doodle Apit

buah hati pengarang jantung ,
Assalamualaikum :)

saya baru berura-ura nak join segmen Encik Hafizi ny ,
hehe , ada lagi sorg kasi can mo dpt doodle lahh :DD
so, attention mister Hafizi,
saya sertakan nickname dan favorite colour okay ,

Nickname : imny
Favorite color : purple .

thnx for the segmen, 
ouh lupa ,
terimakasih daun keladi,
lainkali buatlah lagi ;)

sneakers di luar sana,
apalagi, jomlah join segmen ny ,
mana tau anda bertuah ,
menang plak doodle kan ,
yelah ,even cuma doodle,
tapi bila org kasi,
bermakna uh ~
sorry, no offense,
takde meaning tersirat .
peace ^^ .

jalan-jalan cari makan ,
destini.hlovate .

Angkasaraya itu luas ~

anak gadis tiada halkum ,
Assalamualaikum :)

buat coretan kali ny
sengaja saya sertakan klip video 
made by myself .
mungkin boleh jadi pencetus idea
buat kalian utk buat vid spt saya
atau lebih grand lagi :D
maklumlah,
saya masih freshie ,
baru berjinak-jinak dgn dunia penerbitan [erk -.-']
hehe ,
papepun , enjoy ~ 

ny 1st home-made video , byk kekurangan

my 2nd home-made ^^ .

dapat inspirasi ?
semoga ia bermanfaat buat anda semua !
*dah buat vid nanti jgn lupa kasi link :D


sedetik lebih,
dehearty_roses .