Followers

Thursday, March 29, 2012

1 2 3 sahabat kucari :')

duit upah duit saku ,
Jehan dpt nombor satu -.-' .

baru je tadi aku re-read  letter aku ,
adouu , haha ,
letter on board lahh ,
not in a paper ,
I mean,
letter yg di'save' dlm komputer ,,,
it's about me and my pal ...

kitorg kawan takdelah lama ,
ada a dlm 2 tahun ,
yep, baru je cecah 2 tahun
tapi aku rapat sangat ngn dia ,
oppp, lupa nak cakap ,
dia adalah HE ;) .

kawan biar beribu, musuh biar satu :')
taktau kenapa,
entah ribut kencang mana yg melanda ,
kami lost contact yang disengajakan ,
ada la kisah dia 
TAPI BUKAN PSL GF OR BF !
hehe ,
tak main laa lost connected just bcoz of them ,
mereka tak memainkan watak yg penting sgt pun in life,
sbb GF OR BF boleh dicari,
alahh, ada yg petik jari je datang 10 org =='
tapi nak cari sahabat ny,
Ya Allah ,
cari sampai ke China pun belum tentu jumpa,
mereka satu dalam sejuta !

'ble kte memiliki ss2 itu psti kte akn kehlgn sstu krn manusia ta pena puas dgn ape yg mrk ad. bgtu gak apble erti shbt lom kte mengerti psti kwn yg kte cari .. shbt sjti bkn slalu disisi tp ssorg yg slalu diingati dlm bisikan doanya di mlm hari dan yg menasihati di kala lpe dri dan yg menemani di kala sunyi serta bersama2 berjuang mncari redha Ilahi ,, :) '

aku pasrah ,
aku redha ,
mungkin ini duri kehidupan ,
liku yang penuh duka,
siapa yg tak pernah kecewa?! ,,
 org tabah je yg mampu sampai ke destinasi,
org cekal je mampu smpai ke puncak realiti,
maka,
I WANNA BE THAT PERSON :)


kita dah besar,
18 dah,
masingmasing punya hala tuju sendiri,
kawan-kawan,
momen sekolah menengah memang terbaiklah !
thumbs up !
even cuma seketika,
tapi tetap segar dalam minda ...
itu konserto terakhir kita,
dan akan terus beraksi,
tanpa henti,
selagi nadi masih berdenyut,
selagi ukhuwah masih terjalin ^^ ..


to forgive and to forget is really two different things ,
kadang kita mudah memaafkan 
tapi untuk melupakan,
it takes a whole of life .
sukar sekali .
and for me,
setiap lakaran yg terhasil,
biarkan ia terpahat dalam minda ,
supaya aku bisa memainkan kembali
video memori,
dan menceritakan kembali,
saat kita kembali bersua muka ,,,
aku berharap persahabatan kita bukan atas sbb benefits ~


hidup ny macam kain putih ,
bukan setakat mak ayah yg tolong warnakan,
malah sahabat turut sama membantu ,,
beruntung klau dapat sahabat yg baik,
cantik sekali lakarannya,
macam pelangi :D
maka saya bersyukur dgn rakan yg saya punya,
kerana mungkin dalam diam,
dialah sahabat yg saya cari :') ..

setiap momen itu pasti . I WANNA CHERISH IT ! :)
dan akhir kalam daripada saya ,,


semua ,
please pray for me,
doakan agar saya menjadi sahabat yang baik,,
teringin nak bimbing kamu semua ke pintu Jannah ,
semoga ketemu lagi ^.^ ,,


tinta penulis aksara jiwa ,
dehearty_roses .

2 comments:

  1. sedih pulak lyn pipo's nih . dgn lgu lg . alahaii

    ReplyDelete
  2. hehe , nama pun luahan aty , kdg emg lah sedih kan . takpe, Allh is always by my side :)

    ReplyDelete