Followers

Saturday, June 16, 2012

S1CP7 , SAYA SAYANG AWAK AWAK SEMUA :')

buah rambutan harimau betina,
syukur pada Tuhan kita tak dicipta hina :D .

In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful ..

**********************
*before reading, please sediakan tisu di tepi ^^'
3 minggu berlalu ,, Alhamdulillah , saya berjaya harunginya ^^
now, I wanna tell you apa antara incidents yang terjadi ~

studies in KMNS is not like in school ,
we wait in class for the subject's teacher to come,
we have a chat only to people we know,
and bla bla bla ,,
NO !
here, we need to make a fast move .
where the subject matter is scheduled , there will we reach.
sit and wait for the lecturer to come ,
or if we late, depends on the lecturer to punish us or not.
if you are lucky, there will be no punishment for you .
or if not, habislah kena nyanyi lagu kolej. haha .

and talk about timeliness,
disebabkan saya antara orang yang gelabah nak rebut seat depan dalam dewan kuliah maka ,
we ran to grab for it walaupun sebenarnya tak perlu pun -.- .
but it is quite exciting actually ,
terutamanya bila marathon sama-sama with those classmates,
with Yang especially , lots of fun there :D .

dan bercakap mengenai study group pula,
Praise to Allah , my study group dah mula operate walaupun takde iman dan suzzanna,
we still could keep on going :)
kejayaan tak datang bergolek so who could grab it first, dialah JUARA ! ^^ 

and, because of all the coincident , kami semua jadi rapat :)
seolah-olah 3 minggu itu is equal with 3 years ,
dan macam dunia ni kami yang punya .
but now, everything will change .
susah dah nanti nak marathon sama-sama ,
even nak terserempak dalam kolej pun tentu susah walaupun kolej tu takdelah besar mana [cehh , ayat koyok ~~]
did you know why I said like that? 
it is because, praktikum kami dibubarkan :'( ,
maka bertebaranlah kami ke praktikum yang lain ,
and I got A1CP8 -_______-' , rasa macam tak layak pula masuk praktikum tu.
tahu bagaimana saya tahu tentang itu ?
of course Maisara yang bagitahu .
on that time I was in home , ada hal penting,
dan rancangnya esoknya [jumaat 15jun'12] I wanna go to clinic ,
ada sakit yang perlu diperiksa its critical level,
tapi kerana mesej yang dihantar oleh Maisara,
I cancel my plan dan pulang semula ke kolej .
I bring my dslr too to capture our last precious moments .
T.T , sedihnya bila ending macam ni .
baru je nak rancang plan seterusnya untuk praktikum kita ~~

ehem . dah dah , stop crying .
nanti saya 'zoom' kamera pada awak awak semua,
haa , baru tahu :P . haha .
whatever it is, I really3x love you all .
kalau terserempak kat mana-mana, just call me [Pipo] ,
jerit kuat-kuat tau because I have hearing problems ^^ .
*sambil mengesat hingus yang mengalir ...
okay guys, semoga terhibur with those pictures .
1001 kenangan kita semua :') ~




gaya dia : i'm in sad mood :'(




KAMI dengan teacher Nady:)












kan dah kata, siapa menangis saya zoom gambar dia ~






the pictures inverted by itself . sory3x .
and so, before you leave this blog,
please luangkan sedikit masa lagi dengar lagu di bawah :') .
Wali Band - Doaku untukmu Sayang .
*sayasayangkamusemua <3 .


saya tahu kita bersama sekejap cuma,
but believes me, the love nurtured naturally .
and that is why we are hard to spilt .
rasa bahagia tengok korg menangis semalam ,
baru tahu kita saling menyayangi dalam diam (haha) .

FORGETTING YOU IS HARD TO DO,
FORGETTING ME IS UP TO YOU .
thank you for being a part of my life ^^ .

with love,
imny.hlovate .

Saturday, June 2, 2012

new life begin :')

buah cempaka bunga ros,
jatuh tangga lap hingus -.- .

its have been a week i am enrolling Matrikulasi Kuala Pilah .
ada sesape sama tmpat , sila angkat kaki anda ,
mekasih :D

mungkin dah rezeki kat situ ,
sbb tu tak dpt U ,
tak ape, He knows the best for me right ?
matrik ny plus minus je mcm form 6 dan asasi tu semua ,
setahun je kan , setahunn je 
[trying to think as positive as I can]
and I got Science courses modul I .
kita sama modul ke ??! wahh :D

senanye,course sains ny ada 4 modul :
I : MT, KIMIA, BIO, FIZIK .
II : mt, kimia , fizik, sains komputer . 
III : mt, kimia, bio , sains komputer .
IV : will be unlocked later ^^'

rasa beruntung sbb dapat modul I [takleh pilih sendiri modul]
sbbnye, kalau takde rezeki nak dpt 4 flat,
at least pihak U akan kasi course yg bwh2 sikit
ada kaitan sikit dgn subjek kita..
contohnya kalau tak dpt course perubatan,
mgkin dpt farmasi, pergigian, engineering ~
byk pilihan kan ?
sbb itu lah , I wanna stay in this course .
taknak tukatuka .
walaupun rasa cm slack je kimia =.= ,
tapi ny cabaran !

seminggu i am being oriented,
 fehh fehh fehh , penatt ~
tido tak cukup ..
tapi tu baru je sikit kan .
banyak lagi yg nak kena korbankan , 
ayoyo, dh mcm nak spm lah pulok .


maaf kalau tak berapa jelas . tgkp gmba guna webcam je..
that is my matrik card .
ohoho , starting melangkah ke alam dewasa,
perlu tabah sentiasa T.T .
setahun i'll be there , yes, only for one year,
and so, strive for 4 flat !!
and my study group members,
jgn lupa luangkan masa, kita revise sesama :D

4 flat, here I come !,
destini.hlovate .