Followers

Tuesday, December 31, 2013

keberadaan :)

Life,
Tak pernah menjanjikn sesuatu yang indah, or even menjanjikan keadilan. Tapi, life will always try to pamper us with hope so that we will feel as if we still have some chances. No, not as if, but indeed, we are given another chances . Bezanya, pandai atau tidak kita rebut, itu je .

"Tiada istilah kawan baik antara 2 jantina yang berbeza."

Mungkin, itu silap aku sejak dari mula. I thought you as my bestfriend whom I rely on to. Apa-apa semuanya aku utamakan kau sedangkan aku terlupa aku ada kawan baik sejantina yang lain. Seringkali aku menjadi tamak bila sesuatu tu ada sangkut paut dengan kau.

Aku jadi jealous .

But then , I realized that kau bukan aku punya. Not permanently . Kau masih boleh dikongsi . Aku tahu aku salah , so aku sentiasa cuba jadi tak peka bilamana they talked bout you, pointed out your kindness and arghhh !!! Stress !

Everything going smooth for two years . Study week . Chatting . Hang-out .
Just as normal as you can see. Tapi kalau dinilai semula, kami dah melebihi batas-batas pergaulan yang dibenarkan . Kau sedarkan aku. Mungkin kau bukan org yang pertama cuba untuk sedarkan aku tetapi melalui kau lah aku perasan semua benda ni.

"Ikhtilat means batas-batas pergaulan antara lelaki dan perempuan . Dalam Islam sendiri ada batasnya.
Antara lelaki dan perempuan itu hanya boleh saling menegur jika punya urusan kerja sahaja.
Kita nih kalau kau perasan dah lebih. Bercanda. Melepak. Hang-out sama-sama . Itu dah lebih kepada enjoy !
Aku harap kau faham. Aku harap ini last text aku dengan kau."

Ragu-ragu, tapi aku setuju jugak dengan statement dia.

Lama aku tak contact dia. Terasa sunyi . Keseorangan. Terasa seolah-olah semua orang tak boleh dipercayai.

Aku kembali menjadi aku yang dulu. Pemendam terlindung dalam keceriaan yang aku pamerkan. Tipulah kalau aku tak pernah rindu dia. Tipulah kalau aku kata aku tak ingat dia. Bila dah sampai satu tahap, those tears will burst. Dan ia berlaku bukan sekali .

Kadang2 aku fikir gak ape sebabnya aku jadi camni? Apa sebabnya aku fikir macamni?
The answer is, i did not return to Allah.

"When you realized that there's no one in the world except you, think about this. You have Allah, and He will never leave you behind. InshaAllah, rasa sunyi tadi tu akan kembali pudar :')."

Setahun setengah gak lah aku cuba bangkit dalam kepahitan. Mujur aku diberi kawan-kawan yang memahami, mereka tak putus2 bg semangat .

And now, it's the end of 2013. 31.12.13 . And I thought of thinking it as the end of our story. *breath in... breath out*
Memories of us will slowly vanish. Bukan aku tak sayang, tapi aku takut hati aku mengkhianati tuannya sendiri :p.

Let the time fades, and let the future decide.

Andaikata Allah pertemukan kita kembali coincidentally in nowhere, semoga itu merupakan saat kita bermula dengan sesuatu yang fresh .
Aku akan sentiasa doakan kau, kawan :') *hugging*

Tulus ikhlas,
Ms. Pipo bunchet :p