Followers

Monday, July 6, 2015

It's over, but keep on moving :')

Assalamualaikum :)

do you still remember cerita aku pasal surat untuk ex-besfriend aku tu? :') cerita kami aku rasa bakal berakhir di sini.


- Eleh. Kau dah tunang bukan bagitau. Rindu je tapi buat apa nak rindu kat org dah ada pakwe kan. Dah tunang lagi la takleh rindu. Aku taksuka kacau org punya. 
+ Tu laa. Sape suruh kau lari jejauh dulu. Hahaha 
- Sebab kau yang makin jauh 
+ -,- . Aku pulak. aku adeje kat sini, dalam hati kau hahahahahhaha 
- Dah takde dah. Kau dalam hati org lain 
+ Yeah, maybe it's because you kept me astray *nangis jap* 
- No. Coz you don't need me anymore 
+ Who say so? 
- It need not to be said. Even if it is not obvious then, it is clear now.  
..... 
- Don't look for me again.

So easy to say, but very difficult to do it.

Hahah takpelaa. Orang dah taknak kawan dengan kita, kita berundur jela :). Well, aku betul-betul berharap dia bahagia dengan kehidupan dia yang mendatang. Mungkin lepasni aku jadi stalker yang setia je, macammana aku pernah buat sepanjang 3 tahun yang lepas, merenung kehidupan kau dari jauh :). Takpe, mungkin memang salah aku sebab haritu lepas kau kata kau takmau contact aku, aku buat derk je kat kau. Mungkin. so aku mintak maaf sebab aku jauhkan diri daripada kau. Dan takperlu tau macammana susah aku cuba untuk lupakan kau, cuba lupakan perasaan ni, cuba hilangkan memori, dan cuba lari dari kenyataan. Kau takperlu tau :). Pandailaa aku survive. Aku kuat, yeah I know. Kalau aku berjaya lepaskan diri aku dari kepompong masa silam masa kita rapat dlu, takkanlaa yang ni aku takleh buat kan?

Aku akan sentiasa doakan kau, sentiasa, walau hakikatnya aku susah nak terima kenyataan yang pahit ni untuk kedua kalinya. I thought kita boleh berkawan macam biasa semula :). Mungkin tak. Mungkin tu angan-angan Mak Jenin aku je hahah. Okeh, aku dah mengarut. Maafkan aku. So kau, 
Jaga iman, Jaga diri, Jaga solat. Bilamana kau rasa lemah je, remember the time you were strong, even without other people helping you, so I know you can do it! 
Ganbatte! and may Allah bless your life. Aku sayangkan kau, lillahi taala, kawan :').

afifah0hsem


Sunday, June 28, 2015

Dear My Ex-Bestfriend

Assalamualaikum semua. Selamat pagi ^^

Sumorang pernah ade bestfriend kan terutamanya yang lain-lain jantina? Elehhh, taknak ngaku lettew ;p. Well, akupun pernah ade gak, tapi dulu laa :)

Aku baruje lepas baca blog Encik Mimpi pasal surat for his best friend, so tergerak pulak hati nak tulis ke ex-best friend aku. Somehow, walaupun EM bertopeng, tapi dia ade iras-iras dengan ex-best friend aku ni dari hampir semua segi so ingatan aku ke dia jadi kuat *i hate you, EM (menangis takberlagu aku T.T)*! ^^ Hm, kenapa ex? Paham jela sendirik! :p

A Letter to My Ex-Best Friend - Encik Mimpi

Well, cite aku lain sikit laa daripada EM punya. Aku punya, dia yang tinggalkan aku, but at least he left some notes and advises. Punyalah memula tu aku susah nak cope with my life without him. Yela, walaupun kami rapat for 2 years only, tapi memori tu, aduhhh!

Sekarang, slow-slow kitorang bercakap balik. Cumanya, tu la. Nak rapat macam dulu tu macam takmungkin terjadi :). well, I hope no. Enough for the scars. Lemme heal perfectly.

So, sebagai acah-acah nak tiru gaya EM tulis blog, akupun nak try ah tulis surat tuk ex-best friend aku :p. Tapi serious, aku harap dia baca surat ni walaupun tak seberapa :)

*************

Dear my ex-best friend,
Apekabar kau weh? have you lived so well? aku pun sihat je, macam kau nampak haritu :).

Hahahaha. kelakar kan. kita dah mula bercakap, tapi takdapat nak jadi rapat macam dulu. Kenapa eh? Oh, mgkin sebab aku sendiri kot. Takpelaa, asalkan kau hidup bahagia, hubungan kekal jadi kawan je pun aku okay.

You know, seriously, ayat yang akupun memang nak sangat cakap kat kau tapi takpernah dapat bagitau kau. Aku sayangkan kau even keadaan kita sekarang tak macam dulu! aku sayangkan kau sangat-sangat sampaikan aku sanggup stalk kau just for the sake of knowing how are you doing. aku sayangkan kau sampai aku risau tahap giga bila aku tau kau accident lagi! aku sayangkan kau sampaikan aku menangis setiap kali aku teringat pasal kita dulu. where were us? where were you? kenapa tinggalkan aku walaupun kau tau aku taksedia dengan semua tu? kenapa kau buat aku tertanya-tanya macam orang dungu dan tunggu jawapan kau yang takmungkin aku dapat? 

and ingat lagi pasal MUET? sengaja aku repeat kat sekolah kau so that I can meet you, face you, and tuk buktikan kat diri sendiri bahawasanya aku boleh hadapi semua ni, hadapi kehidupan mendatang tanpa kau. aku nak sedarkan diri aku sendiri, aku nak ajar diri aku tuk terima kenyataan walaupun pahit T________________T. Hahahahahahah but yeah, awkward!

aku harap kau akan baik-baik je daripada sekarang. try to not getting involve with any accidents anymore. nanti aku try tuk tak ganggu kau lagi. Ye la, kita dah jauh sekarang, and with you yourself yang kekadang macam nak taknak je layan aku so yeah :). aku akan sentiasa doakan kau, for sure! Semoga berbahagia dengan kehidupan mendatang, with the right people, at the right time. Doakan tuk aku jugak! Semoga urusan kita berdua dipermudahkan, inshaAllah. jaga iman, jaga solat, jaga diri.

jangan rindukan aku eh? ;)


afifah0hsem

Saturday, May 30, 2015

Love Is The Moment

Hola, assalamualaikum :3

sihat semuanya? 
aku kat rumah sekarang, setelah 4 minggu bertarung sem baru fiuhhhh. alhamdulillah, feeling bahagia dapat balik rumah :).

Hm. aku malas nak cerita pasal ni, but then, takpelaa. mungkin dengan meluahkan, aku dapat melupakan :).

you know, aku takpernah rasa selelah ni bila belajar.
Dulu, 
aku sangat rajin belajar. Ada masa lapang je aku bukak buku.
Ada masa lapang je, aku hargai hidup.
ada masa lapang je, aku tersenyum. Ikhlas :)

sekarang, beza sangat dengan dulu.
aku masuk bilik je rasa macam nak online.
rasa macam nak lay down dan fikir kenapa life kat U aku rasa lelah?
rasa penat?
rasa nak give up??
aku belajar pun dah tak fokus.
aku hilang 'aku' yang dulu.
T___________________T
Mungkin kerana hati.
hati aku hitam.

inshaAllah, perlahan-lahan aku bangun,
walaupun aku keseorangan :')

Friday, May 8, 2015

BestMobile di sini! Jangan Lepaskan Peluang!

Assalamualaikum semua! Hi kawan, sihat?
Saya kembali untuk perkenalkan BestMobile. 
Taknak cakap lebih, semuanya ada diterangkan di website.
Apa tunggu lagi, rebut peluang sekarang.
Pendaftaran Percuma!


Klik di sini!

Saya sudah, anda bila lagi? ;)

Monday, April 27, 2015

Pernah Cuba Untuk Move-on?

Ehemmmmm... Assalamualaikum semua :)

Maaf, kerana telah meninggalkan dunia blogger untuk kesekian lama. Bukan taknak beramah-mesra, tapi masa begitu mencemburui. Sangat. Tapi takpe, aku akan cuba untuk kembali aktif! kikiki :3

Hai kawan, sihat?
Masih ingat kisah aku tentang orang yang rapat dengan aku suatu ketika dulu? Well, aku ade contact dia few days after his birthday, dan ternyata dia terlupa tentang beberapa tahun yang melukakan ni. Terasa macam 'Aduh, sakitnya tuh di sini'. Nak salahkan dia, dia sendiri seorang yang short-term memory, so I decided to let him be, dan aku pun rasa macam biar jela kami macam ni. Tak mengapa kalau tak contact, as long as I know he is alive and happy without me, aku tumpang gembira :). Oh, I met him last month at UiTM Shah Alam! Hm, tak terniat pun nak jumpa dia sebenarnya tapi disebabkan dah alang-alang kat situ, so I gave him a call and yeah, kami berjumpa. 

Aku takcakap banyak dengan dia sebab bila baruje panggil nama dia, baru je nak borak dengan dia, kawan dia tetibe menyampuk dan teruskan chatting seolah-olah aku tak wujud. Hm. Terlupa ke dia kedatangan aku ni cuma sementara? Aku cuma nak pinjam 10 minit je daripada dia but it seemed that I did not deserve it. Takpelaa. Mungkin kawan dia tu fikir aku budak situ. Mungkin, so sebab tu laa dia sengaja mencipta conversation. Hm...

Talked about him, I will certainly cry. Bukan sebab aku tak move on, tapi mungkin sebab memori tentang dia menyentak-nyentak di kalbu *ecewahh. ayat nak ohsem je hahahah*. Mungkinkah kerana dia orang yang aku pernah sayang gegila? Hm. Mungkin. Tapi takpe, ni mungkin cuma hasutan syaitan supaya aku terus teringat kat ajnabi, so yeah, aku akan cuba lawan, ohyeahh!

...
Aku akan fikirkan cerita untuk entri yang seterusnya. Stay tuned ya!

afifah0hsem :)