Followers

Sunday, June 28, 2015

Dear My Ex-Bestfriend

Assalamualaikum semua. Selamat pagi ^^

Sumorang pernah ade bestfriend kan terutamanya yang lain-lain jantina? Elehhh, taknak ngaku lettew ;p. Well, akupun pernah ade gak, tapi dulu laa :)

Aku baruje lepas baca blog Encik Mimpi pasal surat for his best friend, so tergerak pulak hati nak tulis ke ex-best friend aku. Somehow, walaupun EM bertopeng, tapi dia ade iras-iras dengan ex-best friend aku ni dari hampir semua segi so ingatan aku ke dia jadi kuat *i hate you, EM (menangis takberlagu aku T.T)*! ^^ Hm, kenapa ex? Paham jela sendirik! :p

A Letter to My Ex-Best Friend - Encik Mimpi

Well, cite aku lain sikit laa daripada EM punya. Aku punya, dia yang tinggalkan aku, but at least he left some notes and advises. Punyalah memula tu aku susah nak cope with my life without him. Yela, walaupun kami rapat for 2 years only, tapi memori tu, aduhhh!

Sekarang, slow-slow kitorang bercakap balik. Cumanya, tu la. Nak rapat macam dulu tu macam takmungkin terjadi :). well, I hope no. Enough for the scars. Lemme heal perfectly.

So, sebagai acah-acah nak tiru gaya EM tulis blog, akupun nak try ah tulis surat tuk ex-best friend aku :p. Tapi serious, aku harap dia baca surat ni walaupun tak seberapa :)

*************

Dear my ex-best friend,
Apekabar kau weh? have you lived so well? aku pun sihat je, macam kau nampak haritu :).

Hahahaha. kelakar kan. kita dah mula bercakap, tapi takdapat nak jadi rapat macam dulu. Kenapa eh? Oh, mgkin sebab aku sendiri kot. Takpelaa, asalkan kau hidup bahagia, hubungan kekal jadi kawan je pun aku okay.

You know, seriously, ayat yang akupun memang nak sangat cakap kat kau tapi takpernah dapat bagitau kau. Aku sayangkan kau even keadaan kita sekarang tak macam dulu! aku sayangkan kau sangat-sangat sampaikan aku sanggup stalk kau just for the sake of knowing how are you doing. aku sayangkan kau sampai aku risau tahap giga bila aku tau kau accident lagi! aku sayangkan kau sampaikan aku menangis setiap kali aku teringat pasal kita dulu. where were us? where were you? kenapa tinggalkan aku walaupun kau tau aku taksedia dengan semua tu? kenapa kau buat aku tertanya-tanya macam orang dungu dan tunggu jawapan kau yang takmungkin aku dapat? 

and ingat lagi pasal MUET? sengaja aku repeat kat sekolah kau so that I can meet you, face you, and tuk buktikan kat diri sendiri bahawasanya aku boleh hadapi semua ni, hadapi kehidupan mendatang tanpa kau. aku nak sedarkan diri aku sendiri, aku nak ajar diri aku tuk terima kenyataan walaupun pahit T________________T. Hahahahahahah but yeah, awkward!

aku harap kau akan baik-baik je daripada sekarang. try to not getting involve with any accidents anymore. nanti aku try tuk tak ganggu kau lagi. Ye la, kita dah jauh sekarang, and with you yourself yang kekadang macam nak taknak je layan aku so yeah :). aku akan sentiasa doakan kau, for sure! Semoga berbahagia dengan kehidupan mendatang, with the right people, at the right time. Doakan tuk aku jugak! Semoga urusan kita berdua dipermudahkan, inshaAllah. jaga iman, jaga solat, jaga diri.

jangan rindukan aku eh? ;)


afifah0hsem

No comments:

Post a Comment