Followers

Monday, July 6, 2015

It's over, but keep on moving :')

Assalamualaikum :)

do you still remember cerita aku pasal surat untuk ex-besfriend aku tu? :') cerita kami aku rasa bakal berakhir di sini.


- Eleh. Kau dah tunang bukan bagitau. Rindu je tapi buat apa nak rindu kat org dah ada pakwe kan. Dah tunang lagi la takleh rindu. Aku taksuka kacau org punya. 
+ Tu laa. Sape suruh kau lari jejauh dulu. Hahaha 
- Sebab kau yang makin jauh 
+ -,- . Aku pulak. aku adeje kat sini, dalam hati kau hahahahahhaha 
- Dah takde dah. Kau dalam hati org lain 
+ Yeah, maybe it's because you kept me astray *nangis jap* 
- No. Coz you don't need me anymore 
+ Who say so? 
- It need not to be said. Even if it is not obvious then, it is clear now.  
..... 
- Don't look for me again.

So easy to say, but very difficult to do it.

Hahah takpelaa. Orang dah taknak kawan dengan kita, kita berundur jela :). Well, aku betul-betul berharap dia bahagia dengan kehidupan dia yang mendatang. Mungkin lepasni aku jadi stalker yang setia je, macammana aku pernah buat sepanjang 3 tahun yang lepas, merenung kehidupan kau dari jauh :). Takpe, mungkin memang salah aku sebab haritu lepas kau kata kau takmau contact aku, aku buat derk je kat kau. Mungkin. so aku mintak maaf sebab aku jauhkan diri daripada kau. Dan takperlu tau macammana susah aku cuba untuk lupakan kau, cuba lupakan perasaan ni, cuba hilangkan memori, dan cuba lari dari kenyataan. Kau takperlu tau :). Pandailaa aku survive. Aku kuat, yeah I know. Kalau aku berjaya lepaskan diri aku dari kepompong masa silam masa kita rapat dlu, takkanlaa yang ni aku takleh buat kan?

Aku akan sentiasa doakan kau, sentiasa, walau hakikatnya aku susah nak terima kenyataan yang pahit ni untuk kedua kalinya. I thought kita boleh berkawan macam biasa semula :). Mungkin tak. Mungkin tu angan-angan Mak Jenin aku je hahah. Okeh, aku dah mengarut. Maafkan aku. So kau, 
Jaga iman, Jaga diri, Jaga solat. Bilamana kau rasa lemah je, remember the time you were strong, even without other people helping you, so I know you can do it! 
Ganbatte! and may Allah bless your life. Aku sayangkan kau, lillahi taala, kawan :').

afifah0hsem