Followers

Monday, July 18, 2016

#kerjakontrakkfc

Assalamualaikum semua! uishh lama gila takhapdet blog. sempat semut buat sarang. ahaha.

K. Disini aku nak cerita tentang 2minggu (4-16July) pengalaman/pengajaran yang aku dapat kat KFC as a contract worker/staff. Mari kita buat conclusion:

1) kalau kerja sebagai cashier, bila counter ada short pada hari pertama, jangan panik. anda ada hari esok untuk cuba lagi yang terbaik :3.

2) kot rasa nak jadi katak bawah tempurung, jangan bermimpi nak dapat kawan baru. hidup kena socialize.

3) hati kena sado, muka kena poker face bila kena marah. tapi lekluhhh. muhasabah sikit diri tu sambil-sambil bekerja. haa, dah? k. cuba untuk tak ulang benda yang sama lagi, okay? :)

4) hati kena ikhlas. bibir kena sentiasa senyum. mood perlu baik. barulaa customer suka dan nak datang lagi. baru depa puji, barulaa gaji naik. eh? ehehehe :3

5) baca dan hadam ayat-ayat cinta dari 1)


Nahh aku belanja gambar :3

#kfcseksyen7shahalam

afifah0hsem.

1 comment: