Followers

Saturday, May 19, 2012

can't get you off my mind ~

buah mengkudu belimbing besi,
makan guna sudu, better guna jari :D

ny untuk semua umumnya,,
tapi khusus untuk divadiva dan YB 5 ghazalian :')

23 mei ny, Faizal masuk Usim . sekali ngn Fea . mgkin gak ngn Nysah . 
course Tamhidi Sains dan Teknologi .
ouh ouh, sangat jeless .
tapi takpe, He really does know the best for me.
mungkin lepas matrik ny, ada rezeki pulak nak fly,
haa, sape tau kan :D [aminnn !!!] .
apeape pun, take care yea walaupun dokek yo kek nilai haa .
haha ~

then, Amirul Azam + Ikwal .
both dpt Uitm, engineering .
azam dpt kat kat Penang haa, kat bukit mertajam.
fuhyoo, jauh nya ~~
Ikwal ? entah, tak sure lah pulak.
tapi papepun haa, gigi tu gosok biar putih,
senyuman tu biar ikhlas,
sbb nanti bila nak senyum tak rasa segan,
yela, nak sembunyikan apa yang dirasa .
* :') , dah biasa buat cmtu. hehe .

Iqbal haq dpt form 6 , tapi dia ada mohon DQ gak .
taktau la dpt ke tak, tak dgr cerita ouh .
T.T ,, rindunya nak dengar hujah beliau ~
copo a.k.a. Muhd Safiq pulak , 
-.- ., tatau lah nanti dia g mana ,
haha, tak rapat sgt ouh ngn dia,
tapi yelah, takpe la.
nak berkawan ny tak kisah cmne kan.
dan bagi aku,
once we befriends, forever it will be :') 
kot kau confirm masuk matrik pilah nanti,
jumpa kat sana ya ! :D

err, macam terlupa lagi seorg YB ,,,
haa , bangel ! yeah !!
dia dpt Uitm ouh, course fisio , tapi taknak g .
sbb katanya, diploma takes 3 years ,
tak macam matrik, setahun je .
haha, jumpa lagi kita ya,
takleh pisah rupanya 5G ny :P

akem pulakk,,,
akan fly ke Mesir,
yeah, saya pilotnya :P . ahaha .
T.T , tak lama je lagi akem, bulan 9 nanti .
huaa .
masing-masing dah berpisah .
jauhnya lah pulok kau merantau .
tapi takpe, insha-Allah, ada rezeki nanti kitorg join kau .
beyon pun dah semangat dah ny *ahaha, tetibee ~
dia ajak target 4 flat ,. 
yeah 4 flat, tunggu kami !
if the chinese can do it, why not us ? :D

them yang bakal masuk matrik pilah nanti .
wahh, nanti kita jumpa lagi :D
sobsob, tapi apepun, dah takleh bina kenangan dulu,
sbb ,,,,,
zaman dah berbeza ,
watak dah lain. mampu ke?
nanti karang menangis dalam senyuman,
semata-mata sbb rindukan memori kita :'( .
jgn diingatkan sekarang, nanti rindu ~
susah nak fokus blaja,
abih laa faizal fea azam ikwal haq pqah akem wawa fashe nysah nanti,
tak dpt nak fokus blaja sbb dq matrik dok seruseru nama dyorg ~
hahaha .

list of them in matrik pilah :
Khadijah Sabirah [temporary]
Hanin Izzat [kot .]
Safiq Zahel [tak sure ouh] .
*sila klik pada nama untuk ke FB mereka ^^ .

T^T . I'll really miss you, .
sangat-sangat akan rindu.
do the best walau kat mana pun ,
insha-Allah, jumpa lagi 10 tahun !
doakan kejayaan bersama eh .
teringin nak jadi hebat macam korg .
yeahh, tak caya ke korg hebat ?
PERCAYA JE :D . hehe , .

**********************************
to them yg mengenali , terutamanya lah .
I don't care where you guys further your study ,
but what I care is your life .
your deen . jaga agama tu .
jaga solat tu, jaga akhlak tu.
I am not there untuk selalu tegurtegur korg.
cuma boleh kasi nasihat di alam maya je 
[ececehh, dah macam mak dah -.-] .
hm, ny nasihat untuk diri sendiri gak .
oh khilafnya aku ~
but just don't forget me !
kenang daku dalam doamu :')

moga tali persahabatan ini terikat mati, insha-Allah .


p/s : saya TAK PERNAH MENYESAL atas pertemuan kita, perkenalan kita, perselisihan kita, perhubungan kita, perpisahan kita ,,,
kerana saya tahu Allah dah temukan saya dengan orang yang hebat macam AWAK ^.^

keluli besi,
Afifah Hanani .

Tuesday, May 15, 2012

YOU ARE TRUSTED ! :D

buah quince, buah epal,
saya nak kawen, saya taknak kapel :p

ALERT !
TO THEM >18 YEARS, ANDA DIGALAKKAN UNTUK JOIN SITE INI

cuma lontarkan pandangan anda,
atau hasilkan sendiri topik untuk dibincangkan,
tu boleh mendatangkan DUIT !
trust me .
sebab abang[s] dan ayah saya dah menjadi ahli,
DAN, dah peroleh hasilnya .
nak lebih banyak duit masuk,
kalau boleh, online lah setiap hari .
erk, online Mylot eh , bukan FB -.-
and so,
saya dah join, anda bila lagi ? :)


mawar berduri,
destini.hlovate :)

Monday, May 14, 2012

'Love Letter' from me ^.^

aku membuka kembali lembaran 'notes' di FB-nya.

sungguh, menyentuh jiwa !

bukan sebab ayat beliau yang manis macam sugarcane,

tapi kerana keikhlasan kata2nya,

:'( , how I really don't want to end it up here ..



*******************************************************

Bismillahirahman ar-Rahim,


Assalamualaikum ,
ke hadapan sahabatku yang dirahmati,,

whai sahabat, tahukah engkau mengapa aku suka berkawan denganmu ?
aku bukan berkawan denganmu kerana hartamu...
aku bukan berkawan denganmu kerana rupamu...
aku bukan berkawan denganmu kerana asal-usulmu...
aku bukan berkawan denganmu kerana aku ingin mengenalimu...
aku berkawan denganmu kerana ilmumu, keletahmu, senyummu, tangismu, dan keikhlasanmu...
dan yang paling penting sekali, aku bersahabat denganmu kerana Allah...
kerana apa yang aku harapkan dalam persahabatan ini hanyalah keredhaan-Nya...
aku tidak pedulikan masa silammu, pandangan orang lain terhadapmu, dan segala kecacatanmu...
kerana aku hanya mengenalimu seadanya kau kepada aku...



wahai sahabat... aku tahu aku masih tidak mengenalimu dengan lebih mendalam...
jadi, maafkanlah aku andai aku telah melukakan hatimu,,
kerana lidah ini boleh menusuk hati sesiapa sahaja tanpa disedari,...


wahai sahabat,,
andai ini kata-kata akhir dariku,,
aku ingin mengucapkan terima kasih kepadamu kerana telah banyak membantuku...
aku doakan agar kau sentiasa bersama insan yang soleh dan solehah...


tiada kata-kata manis sebagai pujian..
kerana segala pujian hanyalah kepada-Nya...


wassalam ....


*************************************
mungkin, dia tak tujukan pada sesape,
tapi maaf, saya seorang yg KUAT PERASAN [hehe]
jadi, i think he wrote this letter for me :p .
haha, what ever it is,
he often remind us about death ,
and his words,,,
seolah-olah menyatakan bahawa dia akan pergi,
tak lama je lagi.
oh Allah , lemah semangat ! :'(
aku benar-benar takut kehilangan dia .


p/s : i need some strength T^T

miesme amour,
imny.hlovate:)

Sunday, May 13, 2012

I'm sorry .

maaf .
disebabkan aku,

: kredit kau banyak habis
: masa kau banyak membazir
: cacatan dosa kau banyak mengalir [dosa messaging]
: and else , banyakkk lagi .

tapi aku paling terkesan bila kau kata,
aku suka habiskan kredit kau .
okay fine !
nanti aku ganti balik [insha-Allah],
jangan risau .
banyak dah kan aku bazirkan kredit kau .
kan kan kan ?
tak guna betul aku kan?
hmm, aku faham. 
aku akan ganti, aku akan ganti,
aku akan ganti kredit kau ,
terlebih atau terkurang,
halalkan lah ea .


p/s : aku tak faham episod persahabatan kita . aku tak faham .
sorry sgt3x sbb banyak habiskan kredit kau .
bila kau mention pasal tu baru aku sedar sape aku .
terima kasih wea for all those sort things .
aku mmg useless kan ?
dah la, jgn risau .
insha-Allah, aku akan ganti balik kredit kau ,
aku dah tanamkan azam .
sorry lagi sekali ,
sorry sbb habiskan kredit kau .


vid ny, mgkin ada kaitan,

most of it lah ,
sob sob sob :'( 
Oh Allah, please save him !
*sila pause lagu di bawah . mekasih ^^






noktah,
imny.hlovate

Saturday, May 12, 2012

secawan teh , secangkir kopi :')

yang baik itu budi,
yang merah itu saga,
yang kurik itu kendi,
yang indah itu bahasa :')

Bismillahirrahman ar-Rahim .

'ada orang nak try saya, tapi saya teringatkan awak..'

mungkin Allah sengaja menduga ,
apa iman sekuat Tembok Besar China ,
atau rapuh seperti kain sutera ~
Ya Rabb !
kutitipkan sayang buat dia ,
yang jauh dari kornea ,
segar di minda ...

sekonyong-konyong kucuba tahan ,
akhirnya pecah tubir mata hati ,
ini dugaan kau beri ,
walau tiada sebarang kata cinta,
namun sayang yang termeterai,
sukar dikikis walau guna belati !

******************************

permulaan persahabatan yg agak aneh,
namun ikatannya kukuh sampai kini ,
mana mungkin tak timbul rasa sayang ,
nama pun KAWAN ,
lebih-lebih lagi my best friends,
I Love All My Friends ,
so jgn pertikaikan .

huarghh ~~~
aku tak kuat,
namapun perempuan ,
emosi merajai ,
sobsob T.T ,
tapi aku sedar ,
kami takde pape ikatan , 
cuma sebagai sahabat ,
He is not mine, and I'm not yours ~
aku faham .
sebab tu lah I'm trying to hide the sensation,
kau tanyalah beribu kali,
takkanlah aku nak kata
wehh , aku jeles !! :p .
no way mann ~
akukan ego , just let me alone .
sekejap je rasa sedih uh bagai .
buat klaka sikit, okaylah tu ^^
yeah, apa guna merana lelama ,
think positive dear .
kot kau aku punya,
insha-Allah, kau akan kembali .




F.R.A.N.C.E !
imny.hlovate .

Monday, May 7, 2012

He knows the best for us :)

Bismillah :)

mungkin Dia sengaja ingin menduga,
apa hati bisa menerima ?
atau ingin menyenangkan,
tak perlu buat pilihan ,
U atau Matrik .
-.- .
terkadang di hati terlahir kuciwa .
yelahh , jeless pun ada .
kawan ramai dpt twrn U ,
tp diri terkontang-kanting di Matrik .
tapi bila dikira-kira ,
Alhamdulillah :)
rezeki masing-masing jangan mengira !
bersyukur , tuntut ilmu walau di mana ,
bukan sekadar tempat gah pada nama,
BUKAN !
jadi anda yang kurang bernasib baik ,
la tahzan ,
bersyukur dgn apa yg diberi ,
kerana kita tak tahu apa future kita ^.^ .


p/s : tahniah , akhirnya kau berjaya menggenggam lesen P [kereta] ^^ .
tapi a bit sad sbb kau tak gtau pape pun pasal tu .
tau tau je dah lulus .
it's okay . who am I to know 'bout it .
yang penting, kau gembira :D
Alhamdulillah ~


See You Di IPT !,
destini.hlovate:)

Sunday, May 6, 2012

drift to PD ! *O*

buah limau belimbing besi, 
Milahh ! pergi mandi ! -.-'

Assalamualaikum and hai semua :D
ohoho, tiba-tiba terasa ceria ,
mungkin penangan cinta [erk] ,
kuatnya ,, opps , keluar topik dah ,
hehe .

kali ny , santai-santai , relax-relax ,
tak formal okay ,
i mean , the story telling .
nak cite ny , bed time story orang panggil .
mari dekat , mari dekat .
haa ~ pakat ramai-ramai datang sini .,
buntangkan mata, luaskan telinga , nanti konfem terlena ! ^^'

ini kisah 7 tahun dulu ,,,
eh tak, 7 hari dulu .
bersamaan 29 April .
special sangat ke tarikh ny?
kalau dulu :
oh tidakk ~ dia bukan siapa-siapa untuk dikenang ~~  
tapi sekarang :
wea ! nak sambut bday kau nty jom ! :D
hehe, lumrah hidup , biasalah .
 kot nak cerita, konfem korg dah terlelap dulu dah b4 cerita mmbuka tirai ,
so, nak kasi sedikit muqaddimah ~
dengar ya anak-anak :D

~~ 3 buah kereta , premax waja , super kancil , and lumbo-harrier ,,
drift to pd sama-sama ngn kancil [tak rancang pun ouh]
semua mmg pndg rendah .
ape ? egt kancil takleh nak pecut kereta korg ke ?!
haha , gara-gara si waja yang lambat beraksi ,
kan , dah kena pecut dah :P *sukenyee ^^.
tapi , 
kancil tetap kancil .
sekuat mana pedal brek ditekan ,
kalau dah pecut sekali tu pun dah dikira puas .
sebab ~~
kereta kami ringan cik .
risau anak teruna yg duk kat belakang tu .
kot kot ada nyawa yang melayang ,
tak ke naya nanti ?
sbb tu lah , sekali pecut dah cukup utk rekod :) .
bangga ?
ye la kot . sikit laa .
HAHA . rugi tak amik gambar masa drifting tu.
kalau tak, boleh jadi bukti :D .
okay la , ny ada sikit picca .
kot nak cite pasal drifting ny senanye panjang ~
tp, takpe lah . 
takde rezeki korg nak tahu ! hehe .
and so, enjoy the pictures :)

using sun-block 50 SPF ^^
arrive safely -.- . [mencuramkan] ~
EMERGENCY ! nset anyn pun mandi sekali ~,~
antara gentlemen yg join sekaki ~
nasi lemak air tangan auntie Maznah! *sorry if i get it wrong ^^'
yeay , wawa kena buli :D !
fully furnished *pehh,lega ^.^
wawa desperate je ouh .
the bday girl ;)
the home-made cake kau sdp sgt ouh akem :D
main bola pantai -.-
hadiah 'my bday' ouh . mekasih uqi ~~ ;)
kempunan nak mandi laut ~
ny pemilik sebenar motor tersebut =.=
bina istana pasir, yeay ! ^.^
bukti kami memancing =.='
gmba jauh sgt, tak nmpak -.- [tu shell !]
istana pasir tak siap-siap lagi ouh -.-
next stage ~
siap dah 'istana pasir'  haa ~ ^^'
' air laut dah surut , tak dpt nak mandi dehh ~ '
8 buah kereta , 3 bijik motorsikal .
=.='' !
kerek ouh muka ikwal ~,~'
WWE smackdown ! -.-

di 'padang' tandus ~,~ .
more picca in HERE :)

at the end of the story [cewahh~ haha]
kami bawak haluan masing-masing .
premax waja dah lama beransur -.-
lumbo-harrier laju tinggalkan kami terpinga-pinga di belakang ==''
takpe la . santai dah a .
nak balik dah pun ~~
drift ? haha , a bit laa .
tapi tak best drift sorg2 ,
ase tak mencabar .
jadi, lenkali kita drift sesama lagi eh :D !

TAMMAT :)

satu satu tiga,
destini.hlovate .