Followers

Thursday, December 4, 2014

Gandakan Trafik Dan Prospek 300%!!

Dia Berniaga Melalui Facebook!

Hendak Tau Caranya? Klik Link Di Bawah!




TAPI .. jeng jeng jeng..

Sistem Perakaunan Excel!

Sistem Perakaunan Excel Sebuah Sistem Yang Praktikal Dan Automatik!

Untuk maklumat lanjut, sila tekan banner di bawah !




atau klik here!



Wednesday, December 3, 2014

Bukan Tudung Labuh dan Songkok Jadi Ukuran

Bismillahirrahman ar-rahim.

Typical Malaysians from when when.

Setiap kali terserempak dengan mereka si tudung labuh, atau mereka si pemakai songkok, confirm terlintas ayat cenggini:


"Perghh, dia pakai tudung labuh laa. aku? *sambil usha diri sendiri* cuma pakai tudung bawal 45", itupun aku cuba singkatkan lagi."

atau ini


"Erk. Hingat dia baik sangat pakai tudung labuh bagai ni. Tolonglaa. walaupun aku freehair, at least aku ni kategori baik gak laa. aku pi derma. aku tolong org. Kau hade?"

ataupun ini


"Benci aku tengok org alim ni. Berlagak baik! Padahal dia yang paling teruk. Huh!"

Kawan-kawan, lihat hati muhasabah diri.
Mungkin mereka dulu macam kita yang sekarang, aurat tak terjaga, solat kantoi, ikhtilat hancuq,.. tapi percayalah, mereka menggunakan medium tudung labuh atau songkok sebagai salah satu peringatan untuk jaga diri tu daripada melakukan yang munkar.
Awat hg tamau sapot?

Iyee aku paham. Hati tu susah sangat nak jaga daripada mengata orang kan? aku pena alaminya, but you can prevent it! Cuba cuba dan cuba, setiap kali nak cakap buruk pasal oranglain, istighfar. Istighfar dengan lidah, hayati dengan hati. InshaAllah lidah tu akan kaku atau kekok nak sebut benda yang takbaik.

Aku ni pun bukannya baik sangat, ye aku mengaku. Walaupun aku stok budak sekolah agama, tapi peribadi aku tak menggambarkan macamtu. Aku nakal, banyak cakap lak tuh, pastu aku suka kawan dengan sumorang, baik lelaki ataupun puang so bagi aku imej tudung labuh sangat56x taksesuai untuk aku :( . TAPI tapi tapi, I always make sure that I am wearing socks, handsocks, a bigger size of shirt @ T-shirt @ blaus @ baju kurung and trousers @ slacks setiap kali aku nak keluar. Sebab ape?! Because it is still dalam kategori aurat.

Walaupun aku takmampu nak pakai tudung labuh2 sampai mencecah pusat, aku akan cuba pastikan pakaian aku ni boleh dibawa dalam solat. Bukan aku takmampu nak beli tudung labuh tu semua, cuma aku takmampu nak sarungkan T.T .

Maka, konklusi?
Koreksi diri, inshaAllah, semoga Allah redha :')


afifah0hsem