Followers

Monday, July 18, 2016

#kerjakontrakkfc

Assalamualaikum semua! uishh lama gila takhapdet blog. sempat semut buat sarang. ahaha.

K. Disini aku nak cerita tentang 2minggu (4-16July) pengalaman/pengajaran yang aku dapat kat KFC as a contract worker/staff. Mari kita buat conclusion:

1) kalau kerja sebagai cashier, bila counter ada short pada hari pertama, jangan panik. anda ada hari esok untuk cuba lagi yang terbaik :3.

2) kot rasa nak jadi katak bawah tempurung, jangan bermimpi nak dapat kawan baru. hidup kena socialize.

3) hati kena sado, muka kena poker face bila kena marah. tapi lekluhhh. muhasabah sikit diri tu sambil-sambil bekerja. haa, dah? k. cuba untuk tak ulang benda yang sama lagi, okay? :)

4) hati kena ikhlas. bibir kena sentiasa senyum. mood perlu baik. barulaa customer suka dan nak datang lagi. baru depa puji, barulaa gaji naik. eh? ehehehe :3

5) baca dan hadam ayat-ayat cinta dari 1)


Nahh aku belanja gambar :3

#kfcseksyen7shahalam

afifah0hsem.

Thursday, April 28, 2016

***
A: Hm, cemana nak buat ni eh? *berfikir*


Situasi berada di dalam kelas, sekolah rendah, tapi semua macam dah tinggi.


A: Weh, kau tau tak cemana nak buat benda ni?

O: Aku taktahu, aku mintak maaf.


A: *berlegar-legar dalam kelas*


Lalu, aku gi keluar kelas, nak tanya sesape je yang aku kenal untuk tolong aku. Lagipun, ni sekolah kan. Confirm ramai je yang aku kenal ihihi.


A: Eh, Putera! Putera! Putera Zurrahim! *waving hand at him*


Haa kan dah cakap, akan ada orang yang aku kenal kat sini :3. Tapi kenapa mesti Putera? Hm *thinking*


P: Eh, haa ye. kenapa?


A: *menggelabah* Kau boleh tolong aku tak? *dan soalannya pun diutarakan*


He helped me, dan suddenly cakap pasal suka. Eh?

P: Kau suka aku kan?


Aku diam.


P: Aku pun suka kau sebenarnya. So kiranya kita ni suka sama suka laa. So kira declare laa ni.


Aku terkedu.


P: Ok sayang, pergi dlu. Jaga diri eh. I love you! :*


Aku lambai je dia, tapi dalam hati rasa ragu-ragu. Bukan ke aku dah bertunang dengan Othman, so ni apa kes? Hm *thinking*.


*dan pipah pun terbangun daripada tidur*


***

Itu Putera. Putera Zurrahim. kawan sekolah rendah aku dulu. aku pernah crush ke dia :O. kitorang pulak tinggal setaman, memang kalau boleh setiap kali raya aku nak datang raya rumah dia. miang kan aku? :/ tapi dulu laa. ihihi. lepas habis sekolah, aku cuba tuk move on *flipping pin tudung*.

sekarang dah *mengira* seploh tahun kitorang takjumpa. hm. rindu pulak dengan semua :(. tapi kan, kenapa tiba-tiba aku dapat mimpi camni. aduhhhh *garu kepala*. Syaitonnirrajim datang mengacau. ish ish ish. 


Takpelah. samade kau baca benda ni nanti atau tak, aku tetap nak doa semoga kau dirahmati, diberkati, dan sukses selalu. InshaAllah, semoga berjaya ya! #fighting!

afifah0hsem 

Friday, April 22, 2016

The Atmosphere - 3D Mural

Assalamualaikum. Yaww everyone! :3


My fiancee and I planned a last-minute trip on last Sunday (17 April 2016). The place might be your favorite place later with beautiful pictures come in handy!

Here, check out my youtube video about Artsphere, The Atmosphere! It is located in Jalan The Atmosphere, Seri Kembangan, and 16 minutes distance from KTM Serdang!

We came, but were not able to find all 80 murals, so we challenge you guys to take pictures with all 80 murals! Let's wait for it! :3

**
For easy access, the video is as follow:


Thank you and see you guys later in my next post!


written by,
afifah0hsem

Thursday, April 21, 2016

Maafkan aku, kawan.

Hola, Assalamualaikum :)

Few days ago I met that 'mantan' close friend of mine. We talked about the past, about the present, and the future. Eh, bukan pasal future aku dgn dia! Ahahahaha mohon jangan salah paham. I already can accept the fact that kitorang takkan rapat macam dulu lagi. He is happy with his life, and I am happy with mine.

Okay, his name is Adib Shukrie, which people used to call him Anyum, instead I kept on calling him by his first name. Sape-sape yang kenal beliau would say that he is getting chubbier. oh no! hahahaha. Senang naik badan rupanya dia. masa aku jumpa dia haritu pun he is still that chubby.

+ Pakwe ape khabar?


Erk. that sudden question buat aku tersedak.

+ kau bila nak kawen?


And this question lagi laa -,-

- InshaAllah, aku kawen tahun depan. Doakan aku eh.

Segan, sebab we talked about this selepas dahlama takjumpa? Ahahahaha adoi.

I don't know, but he is the one that I really wanted to hangout with kalau diberi peluang. Forget about those feeling that we used to have for each other, think about the friendship we built years ago. hm. years ago eh. Lama dah rupanya aku kenal dia :/

Maafkan aku, kawan, for my wrongdoings in those time we had spent together. Moga kau jalani hidup dengan ceria dan penuh barakah, ameen! See you when I see you. Till we meet again :)

afifah0hsem